Tokat'ta Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Tokat'ta Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi

Tokat'ta Kur'an Kurslarının yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

24.09.2012 17:05

Tokat'ta Kur'an Kurslarının yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Kurslarda yeni eğitim döneminin başlaması dolayısıyla İbni Kemal Yatılı Kız Kuran Kursu'nda düzenlenen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, 2011 yılı yaz kuran kurslarına katılan öğrenci sayısının 14 bin 209 olduğunu, yapılan son düzenlemeler ile beraber yaş sınırının da ortadan kalmasıyla birlikte 2012 yazı sonunda ise sayının 24 bin 165'e ulaştığını belirtti.

Koçak, yaş sınırının kalkması ile birlikte herkesin Kuran-ı Kerim öğrenmek için Kur'an Kurslarına geldiğini vurgulayarak, "Yaş sınırını ortadan kalkması ile beraber milletimiz çocuklarına, evlatlarına Kur'an eğitimi aldırmak, din bilgisi ile donanmaları için büyük rağbet gösterdiler. Aynı şekilde bizim Kur'an Kurslarımız, yaygın eğitim kurslarımız kapsamında eğitim veren kurslardır" diye konuştu.

Tokat genelinde 176 Kur'an Kursunun eğitim-öğretime açık olduğunu ifade eden Koçak şunları kaydetti:

"Yeni yapılan kurslarımız bu sayıya dahil değildir. Onların da en kısa zamanda açılış işlemleri tamamlanmış olacak. 176 Kur'an Kursumuzda 224 derslik bulunmakta ve 224 tane arkadaşımız kendilerine gelen her yaştan gelen kadın erek öğrenci olmak üzere onlara eğitim vermekteler. Kur'an eğitimi millet hayatımızda her zaman önemini ve önceliğini muhafaza etmiştir. Bundan sonra da daha gelişen imkanlarla gerek fiziki, gerek altyapı, donanım olarak daha da gelişecektir."

Muhabir: Zehra Aydın/ Ekber Türkoğlu

Yayıncı: Cemal Coşkun - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tokat'ta Kur'an Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement