TOKİ'nin Çorum Yatırımları - Son Dakika
Yerel

TOKİ'nin Çorum Yatırımları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çorum'da yapımı ve ihale aşaması devam eden yatırımlarla 4 bin 628 konuta ulaşırken, il genelinde 276 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

13.07.2015 16:02

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çorum'da yapımı ve ihale aşaması devam eden yatırımlarla 4 bin 628 konuta ulaşırken, il genelinde 276 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

AA muhabirinin TOKİ verilerinden derlediği bilgiye göre, il genelinde projelerini hızlandıran ve yeni çalışmalara yoğunlaşan TOKİ, proje ve ihale çalışmaları devam eden 920 konutla il genelinde 4 bin 628 konut rakamına ulaştı.

Projeli çalışmalarıyla kentte 276 milyon liralık yatırım gerçekleştiren TOKİ, il merkezi ve ilçelerde uygulamaya koyduğu projeleriyle piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları düşük taksit ve uzun vade seçenekleriyle konut sahibi yapmayı hedefliyor.

Merkezin yanı sıra ilçelerde de çalışmalarını yoğunlaştıran TOKİ, Osmancık ve Sungurlu ilçesinde yeni projeler için çalışmalar yaparken, Alaca ilçesinde 220 konut için kazma vurularak temel kazısını sürdürüyor.

TOKİ'nin bazı ilçelerde devam eden yatırımları şöyle:

"Talep organizasyonu çerçevesinde yürütülen Dodurga Belediye projesi ile toplam 98 konut için 2 Nisan 2015 tarihinde ihale çalışmaları ve arsa mülkiyetinin devredilmesi işlemleri başlatıldı. İskilip Belediyesi projesi için de planlanan 93 adet 3+1 konutlar için 14 Ağustos 2015'e kadar başvurular devam edecek. Uğurludağ Belediyesi ile yürütülen projeyle 2+1 planında 68, 3+1 planında 32 olmak üzere toplam 100 konut planlanırken, konutlar için başvurular 14 Ağustos 2015'e kadar sürecek."

Öte yandan, Bayat ve Mecitözü ilçelerinde de konut yapımı için arsa araştırması yapan TOKİ, Ortaköy ve Boğazkale ilçelerinde de çalışma yürütüyor.

Konut projelerinin yanı sıra kamu yatırımları da gerçekleştiren TOKİ'nin il genelindeki diğer yatırımları şu şekilde:

"2 ilköğretim okulu, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu, 4 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), 3 bekçi kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu il binası, 2 hastane binası."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TOKİ'nin Çorum Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement