Torbalı'da Kamulaştırma Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Kamulaştırma Tepkisi

Torbalı'da yapımı planlanan ESHOT Aktarma Merkezi için evleri yıkılacak olan vatandaşlar, kamulaştırma bedelinin çok düşük olduğunu iddia etti.

16.12.2014 21:35

Torbalı'da yapımı planlanan ESHOT Aktarma Merkezi için evleri yıkılacak olan vatandaşlar, kamulaştırma bedelinin çok düşük olduğunu iddia etti.

AA muhabirine açıklama yapan bölge sakinlerinden Şaban Özlü, 21 evin bulunduğu Torbalı Mahallesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Kamulaştırma Müdürlüğü ile yapılan toplantıda kamulaştırma bedeli konusunda uzlaşmaya varılamadığını söyledi.

ESHOT Aktarma Merkezi yapımı için 5 bin metrekarelik alanın kamulaştırılacağını ifade eden Özlü, "Toplantıda arsa bedeli olarak metrekaresine 620 lira, betonarme evlerin metrekaresine 400 lira, kerpiç evlerin metrekaresine ise 50 lira kamulaştırma bedeli uygulanacağı ifade edildi. Evlerin gerçek değeri verilmiyor. Biçtikleri rakam çok üzücü. Evlerimizden çıkmak istemiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Emin Yıldız ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 29 Mart yerel seçimlerinden önce mahalleye gelerek kendileriyle görüştüğünü,  "hiçbir mahalle sakinini mağdur etmeme" sözü verdiği savunarak, "Madem ki evlerimizi kamulaştıracak, dediği gibi yüksek bedeller ödesin" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Kamulaştırma Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement