Torbalı'ya Ahilik Haftası Etkinlikleri Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'ya Ahilik Haftası Etkinlikleri Müjdesi

Torbalı\'ya Ahilik Haftası Etkinlikleri Müjdesi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i makamında ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile beraberindeki heyet, 13 Mayıs’ta kutlanacak Ahilik Haftası etkinliklerinin Torbalı’da da yapılacağını açıkladı.

10.04.2015 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i makamında ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile beraberindeki heyet, 13 Mayıs'ta kutlanacak Ahilik Haftası etkinliklerinin Torbalı'da da yapılacağını açıkladı.

Torbalı'nın geleneksel esnaf kültürünün, ticaret anlayışının, ahlaki ve insani değerlerin yaşatıldığı önemli bir merkez olduğunu belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu "Ahilik Haftası etkinliklerini Torbalı'da da yaparak, bu derin ve anlamlı değerlerimizi toplumun bütün kesimleriyle paylaşmak istiyoruz" dedi.

"ESNAFIMIZDAN BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de ilçe esnafıyla bütün gün birlikte çalışıp, görüştüklerini, sürekli dayanışma içinde olduklarını, her sorunlarını olanaklar ölçüsünde çözmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

" Belediye binamız esnafın dayanışma merkezidir. Ticaretle uğraşan, üreten, satan, istihdam oluşturan ve vergi ödeyen vatandaşımızın emrindedir. Bu ilçedeki dinamizmi, üretimi ve gelişimi esnafımız sayesinde sağlıyoruz. İlçemiz çok hızlı gelişip büyüyor. Bu gelişmenin esnafımıza yansıması yeterince olmuyor. İzmir'in gölgesinde kalıyoruz. Buradaki 600 dolayındaki devasa işletmenin,fabrikanın, 50 bin dolayındaki işçinin ilçemize sosyal ve ekonomik yansıması yeterince olmuyor. Bunu için sosyal yaşam alanlarımızı, ticaret alanlarımızı geliştirmemiz gerekiyor.Esnafımızdan büyük destek görüyoruz. İlçemizi sahiplenmekle kalmıyorlar, çoğu esnafımız fikirlerini projelerini de bizimle paylaşıyor."

"AHİLİK KURUMUNU GENÇ KUŞAKLAR BİLMELİ"

Başkan Görmez şöyle devam etti: "Ahi felsefesi ile bugünkü Sosyal Güvenlik Kurumu, kooperatifler, tüketici mahkemeleri gibi pek çok toplumsal kurum aynı hedefleri paylaşmaktadır. Ahilik kaliteli üretmek, doğru tartmak ve tüketiciye saygı demektir. Ahilik, dayanışma, siftah yaptıktan sonra müşterisini komşusuna yönlendirmek demektir. Ahilik, yardımlaşma, orta sandıkları marifetiyle ihtiyaç sahiplerine destek olmak demektir. Özetle Ahilik, içinde bulunduğumuz çağın şartlarında unuttuğumuz, ama sıkı sıkıya sarılmamız gereken değerleri bize hatırlatan bir esnaf geleneğidir. Böylesine güzel ve anlamlı etkinliğe destek vererek elimizden geleni yapacağız."

Torbalı Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü de Belediye Başkanı Görmez'le dayanışma içinde olduklarını, ulaşılabilir bir belediye başkanıyla çalışmaktan mutlu olduklarını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'ya Ahilik Haftası Etkinlikleri Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement