Trafikteki Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Yerel

Trafikteki Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Trafikteki Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler

Sakarya'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 250 sporsever, trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek için kent merkezinde tur attı.

11.05.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 250 bisikletli, trafikteki bisikletlilere dikkat çekmek için pedal çevirdi.

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen "Trafikte Biz de Varız" etkinliğine katılan 250 bisiklet tutkunu, Kent Meydanı'nda toplandı.

Bisikletleriyle konvoy oluşturan sporcular, güvenli sürüşün önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Serdivan ilçesindeki Trafik Park'a kadar pedal çevirdi.

Etkinliğin sonunda katılımcılar arasında yapılan çekilişle 10 kişiye bisiklet hediye edildi.

Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe yoğun katılım olduğunu söyledi.

Amaçlarının bisiklet kullanmayı teşvik etmek olduğunu anlatan Dinç, "Bilindiği gibi bisiklet spor aracı, aynı zamanda şehirlerimizin en büyük sıkıntısı trafiği hafifletecek ve çevre kirliliğini azaltacak, halkın güvenli ulaşımını sağlayacak bir araç. Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da hava muhalefetine rağmen katılımın yüksek olduğunu belirterek, etkinlikte emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Etkinliğin çok güzel organize edildiğini kaydeden Koşu, halkı bisiklet kullanmaya yönlendirmek açısından benzeri sportif faaliyetlerin önem taşıdığını dile getirdi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafikteki Bisikletlilere Dikkat Çekmek İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement