TRT Sanatçılarından Türk Sanat Müziği Şöleni - Son Dakika
Yerel

TRT Sanatçılarından Türk Sanat Müziği Şöleni

TRT Sanatçılarından Türk Sanat Müziği Şöleni

Kilis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organize ettiği, Esra Çelik ile Ufuk Yürüç'ün solist olarak katıldığı Türk Sanat Müziği Konseri yapıldı.

24.01.2014 10:19  Güncelleme: 10:21

Kilis Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2014 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında organize edilen ve TRT sanatçılarından Esra Çelik ile Ufuk Yürüç'ün solist olarak katıldığı Türk Sanat Müziği Konseri verdi.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde Türk Sanat Müziği; Sen Saçlarıma Koşan Aklar Gibisin, Ağlar Gezerim Sahili, Söyle Sevgili, Batan Gün Kana Benzer, Fırat Kenarının İnce Dumanı parçalarını sanatçı Ufuk Yürüç seslendirirken; Tuti-i Mucize, Vücut İkliminin Sultanı Sensin, Kimseye Etmem Şikayet Ağlarım Ben Halime, Gel Sen Bize Akşam, Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben, Değdi Saçlarıma Bahar Gülleri, Hatırla Sevgili parçalarını ise ses sanatçısı Esra Çelik seslendirdi.

TRT sanatçısı Esra Çelik programının sonunda Vali Süleyman Tapsız'ı sahneye davet ederek Türk Sanat Müziğinin herkes tarafından bilinen ve sevilen Fikrimin İnce Gülü isimli parçasını Vali Tapsız'la birlikte söyledi.

Programın sonunda konuşan Vali Süleyman Tapsız, "Kilis'imizin saygın insanları, cömert insanları, misafirperver insanları hepinize öncelikle teşekkür ediyorum. Bu akşam, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünden, çok kıymetli sanatçılarımız Esra Hanım ve Ufuk Bey ile çok kıymetli saz sanatçıları bizlere muhteşem bir müzik şöleni yaşattılar ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. Sesler, çalgılar, ezgiler farklı da olsa türkülerimiz şarkılarımız bize Anadolu topraklarının kokusunu ve kültürümüzü yansıtıyor" dedi.

Türkülerimizde, şarkılarımızda gurbetin, sevginin, hasretin, aşkın olduğunu belirten Vali Tapsız, "Bizim şarkılarımızı, bizim türkülerimizi dinlediğimizde hepimizin gönül teli titriyor, işte bu bizim şarkımız, işte bu bizim türkümüz diyoruz ve hepimiz birlikte gönülden eşlik ediyoruz" diyerek devam ettiği konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğimizi hiçbir şeyin bozmasına izin vermememiz gerektiğini vurguladı.

Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde yapılan programa Vali Süleyman Tapsız, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Aldemir, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TRT Sanatçılarından Türk Sanat Müziği Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement