Tse Bursa Danışma Kurulu Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Tse Bursa Danışma Kurulu Kuruldu

Tse Bursa Danışma Kurulu Kuruldu

belgelendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü illerde danışma kurullarının kurulmasına karar verdi.

13.08.2012 10:17

TSE,

belgelendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü illerde danışma kurullarının kurulmasına karar verdi.

Valilik Makamı, TSE'nin paydaşları, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgelerinden birer temsilcinin görev alacağı ve TSE faaliyetlerinin tanıtımını, kalite bilincinin toplumun her kesimine yaygınlaşmasını organize edecek olan kurul, Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu başkanlığında ayda en az bir kez toplanacak. TSE Bursa İl Koordinatörlüğünce yürütülecek olan toplantılar, her ayın son çarşamba günü gerçekleştirilecek.

TSE Bursa İl Koordinatörlüğü, bölgede kalite ile ilgili yapacak olduğu faaliyetleri, panel, sempozyum, tanıtım ve pazarlama, konferans, tüketici bilgilendirilmesi gibi konuları TSE Bursa Danışma Kuruluna bir proje halinde sunacak. Kalite alt yapısının gelişmesi, doğru kalite anlayışının toplumun her kesiminde hakim konuma gelmesi, kurum ve kuruluşların kaliteyi benimsemesi, tüketicilerin kalite bilincinin arttırılması, TSE markalı ürünlerin tercih edilerek toplumun kaliteli ürünleri tercih etmesi ile birlikte israfın önlenebileceği ve ülkenin kalkınmasına dönük hamlenin gerçekleştirilebileceği sağlanacak.

TSE Bursa Danışma Kurulu, öncelikle danışma kuruluna üye gönderen kurum ve kuruluşların kalite alt yapısının güçlenmesi, personelinin kalite ile ilgili bilgilendirilmesinin sağlanması, hizmet kalitesinin arttırılması için TSE'den yönetim sistemleri konusunda belge almalarının sağlanması için çalışmalar yapacak.

TSE Bursa Danışma Kurulu üyeleri, belirlenen hedefler doğrultusunda kurula projeler sunacaklar, kendi kuruluşlarında veya bölgelerinde yapılması gereken faaliyetlere öncelik verecek. Danışma Kurulu üyesinin bulunduğu bölgede yapılacak olan TSE faaliyetleri ile ilgili olarak kurul üyesine İl Koordinatörlüğü bilgi verecek, anılan bölgede görevli olan TSE teknik personeli kurul üyesi ile görüşerek bilgilendirme yapacaktır. Yerli malının önemi ve milli ekonominin korunması, milli sanayinin desteklenmesi, milli belgelendirme kuruluşumuz olan TSE'nin tanınırlığı ve güvenirliliği konularında sürekli kamuoyu bilgilendirmesi yapılacak, bu doğrultuda hazırlanan projeler kamuoyuna sunulacaktır.

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman'ın idaresinde TSE Bursa Danışma Kurulu'nda Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Esra Ender, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Tuna Yıldız, Yıldırım Belediyesi Kalite Yönetim Temsilcisi Serpil Mutlu, Osmangazi Belediye Başkanı Kemal Bayraktar, Bursa Teknik Üniversitesi Strateji Daire Başkanı Bülent Altınbaş, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Erkan Işığıçok, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mustafa Tayar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Sedat Ülkü, Bilim Sanayi ve Teknik İl Müdürü Latif Deniz, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Bursa Bölge Müdür Ahmet Akdağ, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Marmara Bölge Müdürü Aziz Ereselli, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Ramazan Turcer, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İsmail Üstün, Bursa İl Sağlık Müdürü Doktor Yusuf Ziya Leventoğlu görev alacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tse Bursa Danışma Kurulu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement