Tsyd Malatya Şubesi, Hakemlere Seslendi - Son Dakika
Yerel

Tsyd Malatya Şubesi, Hakemlere Seslendi

Tsyd Malatya Şubesi, Hakemlere Seslendi

Malatya’da oynanan amatör maçlarda görev yapan basın mensupları, hakemler tarafından görevlerinin engellendiğini belirterek, hakemleri adil karar vermeye davet etti.

12.04.2016 15:58

Malatya'da oynanan amatör maçlarda görev yapan basın mensupları, hakemler tarafından görevlerinin engellendiğini belirterek, hakemleri adil karar vermeye davet etti.

Malatya 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde çıkan olaylar ve verilen kırmızı kartlar nedeniyle tatil edilen 1932-Malatya İdmanyurdu ve Çöşnük Gençlik-Sancaktar spor maçlarını yöneten hakemlerin verdiği kararlar kulüp yöneticileri tepki gösterdi. Maçlardaki hakem kararlarıyla başlayan tartışmaları izleyen basın mensupları da hakemler tarafından uzaklaştırıldı. Karşılaşmayı izleyen basın mensupları İsmail Karataş ve Mikail Ökke, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) BAL ve Amatör Maçlar Görevlisi Şenol Karaduman, TSYD Malatya İl Temsilcisi Vahap Güner, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yaptı. Malatya basınının amatör spor kulüpleri, futbol antrenörleri, hakemler ve tüm amatör camiası olarak bir bütün olduğunu ifade eden Güner, profesyonel ligde mücadele eden Alima Yeni Malatyaspor maçlarını rahatça izleyen basın mensuplarının amatör maçları izlemekte zorluklarla karşılaşmalarını anlamakta zorluk çektiklerini ifade etti. Güner, "Son bir kaç aydan beri amatör maçları izleyen basın mensubu arkadaşlarımızın oynanan maçı durduran bazı hakemler tarafından saha dışına çıkarılmalarına ve de hakemlerin farklı muamelelerine tanık olmaktan son derece üzgünüz. Basın çalışanlarımız salon sporlarını, tüm amatör maçlarını da izleyerek haber yapmaya çalışmaktadırlar. Bunlara zorluk çıkarılmasına asla mazeret kabul edemeyiz. Bu nedenle Malatya İl Hakem Kurulunun bu konuda özellikle genç hakemleri eğitmelerini ve bilgilendirmelerini bekliyoruz. Bu tür girişimler Malatya amatör sporuna asla yakışmamaktadır. Basına yönelik bu hareketleri kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Gazeteci İsmail Karataş, hakemlerin neredeyse kendilerine bile kırmızı kart göstereceğini kaydetti. Karataş, "Hakem Kurulu, genç hakemleri eğiterek kulüplerin mağdur olmasının önüne geçmelidir. Gösterilen kırmızı kartlarla kulüplerimiz mağdur ediliyor, bizler de bunları yazmak istediğimiz için hakemlere hedef oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mikail Ökke ise Amatör Lig'de 15 kırmızı kart gösterildiğini ve kulüplerin mağdur edilmesini haberleştirmek isterken hakemlerin kararlarına maruz kaldıklarını aktardı. Ökke, "Malatya Amatör Ligi'nde görev yapan hakemlerin bizleri hedef almalarını anlayamıyoruz. Basın olarak görev yaparken engelleniyoruz. Kulüplerin canına okuyan kararları izliyoruz. Bu nedenle İl Hakem Kurulunu görevine yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tsyd Malatya Şubesi, Hakemlere Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement