Tüm Bel-Sen'den Büyükşehir Yasası'na Tepki - Son Dakika
Yerel

Tüm Bel-Sen'den Büyükşehir Yasası'na Tepki

Tüm Bel-Sen\'den Büyükşehir Yasası\'na Tepki

TÜM BEL SEN Antalya Şubesi Başkanı Karakurt: "Yıllardır hizmet ürettikleri yerlerden koparılan işçi ve kamu emekçisi arkadaşlar norm, kadro ve ihtiyaç fazlası ilan edilerek başka illere zorunlu sürgüne gönderiliyor"

12.06.2014 17:21

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, "Yıllardır hizmet ürettikleri yerlerden koparılan işçi ve kamu emekçisi arkadaşlar norm, kadro ve ihtiyaç fazlası ilan edilerek başka illere zorunlu sürgüne gönderiliyor" dedi.

Eğitim-Sen Antalya Şubesinde düzenlenen toplantıda konuşan Karakurt, belediyeler ve yerel yönetimlerin tüm dünyada demokrasinin beşiği olarak görüldüğünü söyledi.

Büyükşehir Yasası ile halkın doğrudan yönetimine katılabileceği binlerce belediyenin kapatıldığını belirten Karakurt, halka ücretsiz kamu hizmeti sunmak ve üretmekle yükümlü belediyelerin kaynaklarına el konularak, kurumların yönetim ve mali özerkliklerinin ortadan kaldırıldığını savundu.

Kapatılan il özel idareleri ve belediyelerde çalışan işçi ve memurların sürgüne gönderildiğini iddia eden Karakurt, "Yıllardır hizmet ürettikleri yerlerden koparılan işçi ve kamu emekçisi arkadaşlar norm, kadro ve ihtiyaç fazlası ilan edilerek başka illere zorunlu sürgüne gönderiliyor" dedi.

Karakurt, şöyle konuştu:

"Bu yasanın uygulaması ile sürgüne gönderilen binlerce işçi ve kamu emekçisi yerleşik düzeni, eş durumu, çocuklarının eğitimi dikkate alındığında telafisi mümkün olmayan mağduriyetler yaşayacaktır. İşçi ve kamu emekçilerini yaşayacakları bu mağduriyet ve parçalanma karşısında ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye zorlanmaktadır. 'Madem sürgüne gitmeyi istemiyorsun o zaman sana zorunlu emeklilik verelim' diyerek, yoksulluk ve sefaletin bir başka adı olan emekli yaşamaya mahkum edilmekteler."

İşçiler ve kamu emekçilerinden birlikte hareket ederek haklarını korumalarını istediklerini kaydeden Karakut, "İş kolundaki tüm işçi ve kamu emekçileri sendikalarını da aynı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüm Bel-Sen'den Büyükşehir Yasası'na Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement