Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Aktuluk Yerleşkesi 1. etap inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.
Boztuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 1. etap inşaatının temelinin 7 Ocak 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla atıldığını anımsattı.
53 bin 772 metrekare alana sahip 1. etap inşaatının rektörlük idari bina, idari birimler, mühendislik fakültesi, Ar-Ge laboratuvarı, merkezi eğitim-öğretim laboratuvarı, İngilizce hazırlık okulu, merkezi kafeterya, rektörlük konutu, personel lojmanları ve kapalı spor salonundan oluştuğunu ifade eden Boztuğ, "1. etap kapsamında yapımı devam eden inşaatlarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Üniversitemizin tüm binalarının 5 etapta yapılması planlanıyordu fakat bunun 3 etapta bitirilmesi hedefleniyor. Bu inşaatlarımız tamamlandığında son derece modern binalara sahip bir üniversite yerleşkesine kavuşacağız. Üniversitemiz, yerleşkesiyle ilin siluetini değiştirecek" dedi.
Boztuğ, 1. etap inşaat çalışmalarının 2013 Ekim ayında bitirileceğini kaydetti.
Muhabir: Haydar Toprakçı
Yayıncı: Ahmet Ekici - TUNCELİ
Son Dakika › Yerel › Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 1. Etap İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.