Tünektepe'ye Teleferik Kurulacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Tünektepe'ye Teleferik Kurulacak

Tünektepe\'ye Teleferik Kurulacak
22.05.2013 20:39

Antalya-Kemer kara yolundaki Tünektepe mevkisinde yapılması planlanan teleferiğin temeli törenle atıldı.

Antalya- Kemer kara yolundaki Tünektepe mevkisinde yapılması planlanan teleferiğin temeli törenle atıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Tünektepe'nin manzarasıyla Antalya'yı en güzel gören yerlerden olduğunu kaydetti. Altıparmak, buranın sade bir yapıya kavuşması ve kullanıma açılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Vali Altıparmak, turistlerin de Tünektepe'nin manzarasını çok sevdiğini belirterek, "Tünektepe, düzenlemeler yapılmasıyla modern bir hal alacaktır. Ayrıca alanda, iki helikopterlerin iniş yapabileceği pist olacak" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay ise projenin bir yılda tamamlanmasını planladıklarını bildirdi. Projenin yaklaşık 13 milyon liraya mal olacağını ve yatırımın 5 yılda kendisini amorte edeceğini anlatan Karaçay, teleferik sisteminin saatte bin 200 kişiye hizmet edeceğini söyledi.

Teleferiğin iniş ve çıkış istasyonları arasındaki kot farkının 604 metre olacağını ifade eden Karaçay, "Kabinler 8 kişilik olacak ve yolculuk 6-10 dakika arasında sürecek. Tünektepe Günübirlik Tesis Alanı'nda doğal teras, kafeterya, seyir terasları, dinlenme alanları ve yöresel ürünlerin satılacağı stantlar bulunacak. Aynı zamanda çocuk oyun alanları da olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tünektepe'ye Teleferik Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement