Turanlılar Daha Ucuza ve Daha Temize Isınacak - Son Dakika
Yerel

Turanlılar Daha Ucuza ve Daha Temize Isınacak

Turanlılar Daha Ucuza ve Daha Temize Isınacak

Melikgazi Belediyesinin her hafta Cuma günü gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinin bu haftaki adresi Turan Mahallesi oldu.

18.11.2016 17:57

Melikgazi Belediyesinin her hafta Cuma günü gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinin bu haftaki adresi Turan Mahallesi oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Bizim kültürümüzde bir yere giderken eli boş gitmek olmaz dedik ve Turan'a heybemiz dolu geldik. Siz istediniz, biz yaptık Turan'a doğalgaz getirdik" dedi.

Turan Mahallesi Merkez Camii'nde Cuma namazını mahalle sakinleri ile birlikte kılan Başkan Memduh Büyükkılıç namaz sonrası vatandaşlara Aşure ikramında bulundu. 7'den 70'e tüm Turanlıların yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Başkan Memduh Büyükkılıç, daha sonra "Turan Doğalgazla Buluşuyor" Temel Atma Törenine geçti.

Temel Atma Törenine Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Turanlı katıldı.

Törende ilk konuşmayı Mahalle Muhtarı Mehmet Güngör yaptı. Güngör, yaptığı konuşmada, "Turan Mahallemize Melikgazi Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerin büyüklüğü tartışılmaz. Fakat bugün temelini atacağımız doğalgazın mahallemize gelmesi bizim için çok önemliydi.Başta Başkanımız olmak üzere tüm ekibine ve kayserigaz yetkililerine minnet duyuyor,teşekkür ediyoruz.Bu sayede mahallemizin çehresini değiştirecek.Artık Turan'dan şehre olan göç duracak ve yaşam standardımız yükselecek" dedi.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora da, "Turan Mahallesi için önemli bir gün.Doğalgazın ekonomikliği, kolaylığı, çevreciliğini bugün Turan Mahallesi için buluşturmak üzere ilk adımı atıyoruz. Bugün itibariyle doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz.Turan'da 6.500 metre çelik hat hattı, 30.000 metrepolietilenhattı yapılacak ve bu sayede yaklaşık 400 haneyi doğalgazla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ise, "Bugün hayırlı bir iş için toplandık. İnşallah doğalgazımın temelini atacağız. Bu bölge içerisinde doğalgazın nimetlerinin Turan'a da gelmiş olması son derece sevindirici bir olay. Temel atma törenimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"Kayseri her zaman gelişiyor ve güzelleşiyor"

Kayseri'nin her zaman geliştiğini ve güzelleştiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Çok şükür bir marka şehir olarak kendisinden söz ettiriyor.Ancak bütün bunların yanında belediyeler olarak biz kendi içimizde dayanıştığımız gibi aynı zamanda alt yapı kuruluşları ile de kendi birimimiz gibi dayanışma içerisinde çalışıyoruz.Bu bizim için çok önemli. Alt yapı kurumlarından sizlerin bir isteği olduğunda Kayserigaz,Kaski, Telekom ve Elektrik şirketimiz her zaman yardımcınız oluyor.Bunun bereketini ve güzelliğini hep birlikte yaşıyoruz.bu sayede sizlere getirdiğimiz hizmetlerle adeta yüzümüz gülüyor.Turan'a doğalgazın gelmesi için çok uğraştık.Kayserigaz 2016 yılı sonunda kazma vuralım dediğinde hemen besmeleyi çekerek burada doğalgaz çalışmalarına başladık.Bu yıl sonunda artık Turan'da isteyen vatandaşlarımız doğalgaz kullanmaya başlayacak" şeklinde konuştu.

Turan'a gelecek doğalgazın ilk hat döşemesini Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ve Turanlılar yaptı. Başkan Büyükkılıç daha sonra Turan ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerin derslerine konuk oldu. Çocuklarla ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Büyükkılıç öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turanlılar Daha Ucuza ve Daha Temize Isınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement