Türkiye'nin Aile Platformu (TÜRAP) tarafından 5'inci İl İstişare Grubu Toplantısı kapsamında, Samsun'da "Mültecilerin Aile Kurumuna Etkileri" konulu toplantı düzenlenecek.
TÜRAP'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2 milyonun üzerinde mülteciye evsahipliği yaptığı belirtildi.
Mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi kadar toplumsal yapıya uyumlarının sağlanması, sosyal problemlere etkilerinin ölçülmesi, değerlendirilmesi ve sorun alanlarının çözüme ulaştırılmasının da son derece önem taşıdığı anlatılan açıklamada, ancak şu ana kadar Türkiye'de mültecilerin aile yapısına etkilerini içeren bir araştırma yapılmadığı ifade edildi.
TÜRAP'ın bu sorunların cesaretle konuşulabileceği bir platformu Samsun'da oluşturacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"TÜRAP 5'inci İl İstişare Grubu Toplantısı, 7-8 Kasım tarihlerinde, Samsun'da Serra Otel Konferans Salonu'nda yapılacak. Programa Türkiye'nin farklı illerinden aile ve aile bireylerine yönelik çalışan sivil toplum kuruluşları katılacak. Toplantı, Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği evsahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediyesinin sponsor desteğiyle gerçekleşecek."
Yazılı açıklamada, toplantıda "Mültecilerin Türk Aile Yapısına Etkileri, Yeni Sorun Alanları ve Çözüm Üretme Sürecinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü", "Ülkemizdeki Sığınmacıların Karşılaştıkları Sosyal İçerikli Entegrasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri", "Mülteci, Yeniden Varolma Süreci" ve "Türkiye'deki Suriyeli Aileler" konularında sunum yapılacağı ifade edildi.
Toplantı kapsamında ayrıca, "Türkiye STK Çocuk ve Genç Platformu", "Türkiye Çocuk Evleri Platformu", "Türkiye Bağımlılık Mücadele Platformu", "Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Engelli ve Aile Platformu" ve "Toplumsal Cinsiyet ve Aile Komisyonu" konularında çalışmaların değerlendirilerek, TÜRAP'ın yeni faaliyet alanlarının müzakere edileceği de bildirildi.
Son Dakika › Yerel › Türap İl İstişare Grubu Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?