Turizm Haftası Sakarya'da Kutlanmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Sakarya'da Kutlanmaya Başladı

Turizm Haftası Sakarya\'da Kutlanmaya Başladı

Ülke genelinde kutlanan 38. Turizm Haftası Sakarya’da etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

15.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülke genelinde kutlanan 38. Turizm Haftası Sakarya'da etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

AFA Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Turizm il Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Vergi Dairesi İl Başkanı Recep Alp, İl Gençlik ve Spor Müdürü Salih Koşu, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, İşkur İl Müdürü Tekin Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Türkiye'nin son yıllarda turizm alanında büyük mesafe katettiğini belirterek, "Zengin tarihimiz ülkeye değer katmaktadır. Sakarya turizm bakımından zengin bir coğrafyadadır. Ama turizm pastasından pay alamamaktadır. Sakarya emsallerine göre iyi durumdadır" dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise turizm açısından Türkiye'nin dünya sıralamasında 6. sırada yer aldığını belirterek, " Turist sayısı açısından ise bu sayı geriliyerek 9. sıralara düşmüştür. Dünyada ki bu hızlı gelişmelerin yanı sıra turizm alanındaki gelişmelere katkı sağlamalıyız. Sakarya'da ki doğal güzellikler ve diğer aktivitelerle desteklenmeli. Bunları yaparsak daha iyi konuma geliriz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Sezginler Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen oyunlarla ve gösterilerle devam etti. Program kokteyl ile son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Sakarya'da Kutlanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement