Türk Dünyasında Davul Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyasında Davul Konulu Konferans Düzenlendi

Türk Dünyasında Davul Konulu Konferans Düzenlendi

Niğde Üniversitesi tarafından düzenlenen “Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul” konulu konferans düzenlendi.

02.04.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Üniversitesi tarafından düzenlenen "Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul" konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural'ın konuşmacı olarak katıldı. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından "Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul" başlıklı sunum gerçekleştirildi. Konferansta, çalışmanın Müzikoloji, Genel Türk Tarihi, Dil Bilimi, Sosyoloji ve Sanat Tarihi ile ilgili bağlarının vurgulanmasının ardından, "davul" çalgısının Türk toplumunda düz ve yan anlamsal düzeydeki görünümleri irdelendi.

Eski Türk inancında davulun önemi, kam törenlerinde davul, Türk mitolojisinin davullara yansıması, Türk devletlerinde siyasi simge olarak davul, Türk askeri müziğinde davulun yeri, eğlencelerde, av ve yarışlarda davul kullanımı gibi pek çok durum, tarihi belgeler ışığında, video ve görseller eşliğinde sunuldu.

Üniversite öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansta, Türk toplumunda davulun farklı alanlardaki düz ve yan anlam çeşitliliğinin, Türk kültürünün zenginliği olduğu vurgulandı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyasında Davul Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement