Türk Eğitim Sen, Yıl Sonunu Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim Sen, Yıl Sonunu Değerlendirdi

Türk Eğitim Sen, Yıl Sonunu Değerlendirdi

Türk Eğitim-Sen Siirt Şubesi, 2013-2014 Eğitim–Öğretim yılıyla ilgili yıl sonu değerlendirmesi yaptı.

16.06.2014 20:47  Güncelleme: 20:43

Türk Eğitim-Sen Siirt Şubesi, 2013-2014 Eğitim–Öğretim yılıyla ilgili yıl sonu değerlendirmesi yaptı.

Sendikanın Siirt Şube Başkanı Cengiz Özbilici tarafından yapılan açıklama, "2013-2014 ders yılı değerlendirmemize başlamadan elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan öğretmen Halil Polat'ı ve eğitim camiasından ebediyete göçen tüm çalışanlarımızı ve yakınlarını rahmetle anıyoruz" şeklinde başladı.

Siirt'te 2013-2014 eğitim öğretim yılında 4 İl Milli Eğitim Müdürü değişikliğinin yapıldığını vurgulayan Özbilici, "Bu konuda Siirt iline kadrosu ile bir Milli eğitim Müdürü atanmalı; veya kadrolu atama yapılmayıp görevlendirme ile atama yapılacaksa ili ve camiayı bilen bir memleket evladının görevlendirilmesi yerinde olacaktır. Not 1: (Bu değişimlerin en sevindirici yönü çiçekçi esnafımızın satış yapmasıdır.) Not 2 : (Bu yılda Avrupa gezilerine tam gaz devam edilmiştir.) 2013-2014 eğitim öğretim yılında da okul dönüşümleri bazı okullarımızda gerçekleştirilememiş olup dönüştürülün okullarda ise ortaokulların fiziki ve donanım yönünden mağduriyetleri devam etmiştir" denildi.

MEB Yasasıyla ilgili değerlendirmelerin de yapıldığı açıklamada, "Özellikle MEB Yasası ile eğitimde tüm dengeler alt üst edildi, 76 bin yöneticinin görevine son verildi, adeta bundan sonra siyasi erke biat etmeyenlere adeta 'bertaraf olun' denildi. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma operasyonu yapıldı, dershanelerin kapatılması yasalaştı. MEB çalışanları fişlendi, askeri darbe dönemlerini hatırlatan fişlemelerin üzeri örtüldü. Öte yandan okullaşma oranlarında beklenen ilerleme sağlanamadı, derslik açığı, öğretmen açığı yine giderilemedi, ücretli öğretmenlik uygulaması devam etmiştir. okullarda fiziki alt yapı yetersizlikleri öncelikli sorunlar arasında yer aldı" denildi.

Haber: Suat BİLİM

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Türk Eğitim Sen, Yıl Sonunu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement