Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. Yıl Dönümü

05.12.2012 17:47

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, ""Kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir" dedi."

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Sibel Özbudak, ""Kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir" dedi.

Özbudak, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 78. yıldönümü dolayısıyla Bursa Barosu Başkanlığı'nda düzenlediği basın açıklamasında, kadınların karar mekanizmalarına katılım oranı bakımından Türkiye'nin dünya sıralamasında çok gerilerde olduğunu öne sürdü.

Geçen dönemde TBMM'de 50 kadın vekil varken, şu an bu sayının 78'e yükseldiği hatırlatan Özbudak, "Artış umut verici olsa da oranın düşüklüğü ulusal bir ayıbımız olarak karşımızda durmaktadır. Dahası, kadın halen siyasette vitrin malzemesi olarak görülmektedir" dedi.

Özbudak, kadın adayların karar mekanizmalarında temsil kabiliyetinin sağlanması açısından yüzde 50 kota uygulamasını önererek, "Türk kadınının kazanımlarını, hak ve özgürlüklerini geriye götürecek tüm fikir, uygulama ve düzenlemenin karşısında olmaya devam edeceğimizi yinelemek isteriz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement