Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın '19 Mayıs'ın daha büyük bir heyecanla kutlanacak açıklaması' Samsun için çok isabetli olmuştur" dedi.
Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada,
"Yakın tarihimizin en önemi halkası olan Milli Mücadele'nin 3 dönüm noktasından ilki 19 Mayıs, ikincisi 23 Nisan ve sonuncusu ise 29 Ekim günlerine denk gelmiştir.
Türk milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Atatürk, milli mücadeleyi şehrimizden 19 Mayıs 1919'da başlatmış, milli egemenliğimizin temel kurumu olan TBMM 23 Nisan 1920 de açılmış ve nihayet Türk milletinden ismini alan Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 de ilan edilmiştir. Bu 3 önemli milli günümüzün tamamlayıcısı olarak 30 Ağustos, Emperyalist Batı'nın piyonu olan Yunan işgal kuvvetlerine büyük darbenin vurulduğu günün yıldönümüdür. Askeri, siyasi ve kültürel zaferlerin kazanıldığı bu yıldönümlerinde yeni nesillere zaferlerin önemini kavratmak adına devlet eliyle kutlamalar yapılması kaçınılmazdır" diye konuştu.
"Son günlerde Türk kamuoyunu meşgul eden 19 Mayıs kutlamalarının şekline dair tartışmalar belki bu bayramların daha anlamlı kutlanmasına vesile olacaktır" diyen Çağlayan, şunları söyledi: "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın '19 Mayıs'ın daha büyük bir heyecanla kutlanacak açıklaması' Samsun için çok isabetli olmuştur. Özellikle 'Milli Mücadele Kenti' imajına ve sıfatına büyük zarar verecek bir yanlışın gerçekleşmeyeceğinin ifadesi olarak görüyor, bu yıl kuruluşunun 100. yılını idrak eden Türk Ocakları olarak 19 Mayıs kutlamalarında aktif bir katılımla yer alacağımızı Samsun kamuoyuna duyurmak istiyoruz." - SAMSUN
Son Dakika › Yerel › Türk Ocakları'ndan Kılıç'ın Açıklamasına Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?