Türk Örf ve Adetlerini Öğrenmek İçin Nazilli'ye Geldiler - Son Dakika
Yerel

Türk Örf ve Adetlerini Öğrenmek İçin Nazilli'ye Geldiler

Türk Örf ve Adetlerini Öğrenmek İçin Nazilli\'ye Geldiler

Nazilli Latife Hanım Anaokulunun 2 yıl önce başlattığı AB Comenius hayat boyu öğrenme projesi kapsamında yapılan çalışmaların Türkiye ayağı başladı.

17.05.2012 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Latife Hanım Anaokulunun 2 yıl önce başlattığı AB Comenius hayat boyu öğrenme projesi kapsamında yapılan çalışmaların Türkiye ayağı başladı.

Proje kapsamında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Macaristan ve Polonya'daki anaokulu öğretmenleri karşılıklı 10'ar günlük ziyaretlerle birbirlerinin örf ve adetlerini öğreniyor. Proje kapsamında Nazilli'ye gelen konuk ülkelerin ana okullarından 18 öğretmen Türk çocuk oyunları başta olmak üzere eğitim-öğretim ile ilgili bilgileri, Türk yemekleri, halk dansları, aile geleneksel yapısı ve daha birçok konuda tüm bilgileri bizzat yaşayarak öğreniyor.

"5. PROJE TOPLANTISI NAZİLLİ'DE"

Nazilli Latife Hanım Anaokulu'nun AB Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi

'Little Global Trotters' 5. Proje Toplantısının 13 Mayıs- 19 Mayıs 2012 tarihinde Nazilli'de gerçekleştiğini ifade eden Okul Müdürü Hatice Kıvrak; "Proje kapsamında her güne bir etkinlik ve Türkiye'yi tanıtıcı geziler yapıyoruz. Anaokulumuza konuk olan Macaristan'dan Okul Müdürü Hepp Attiláné, Takács Ildikó, Martonosi Szilvia, Sziroviczáné Kiss Ildikó, Udovecz Tímea, Molnárné Kovács Eniko, Nagy Gáborné, Rozsnyai Éva, Polonya'dan; Okul Müdürü Halina Krzeszowiak, Jadwiga Szpruch-Barcinska, Miroslawa Tomczuk, Krystyna Foksowicz, Barbara Kabzinska, Katarzyna Zasada ve Knop Barbara'ya Türk çocuk oyunları başta olmak üzere eğitim-öğretim ile ilgili bilgileri, Türk yemekleri, halk dansları, aile geleneksel yapısı ve daha birçok konuda tüm bilgileri bizzat yaşayarak öğreniyor. Proje ile ilgili yapılan çalışmayı değerlendiren bölgenin ilk bağımsız anaokulu olma unvanını taşıyan 13 yıl önce kurulmuş Latife Hanım Anaokulu'nun Müdiresi Hatice Kıvrak; "Okulumuz kuruluşundan bu yana bölgedeki örnek ana okulları arasında ilk sırayı almaktadır. Yurt içi ve yurt dışı yaptığımız çok sayıda projemiz ödül aldığı gibi Toplam kalite Yönetiminde de Türkiye ikincisi olmayı başarmış bir anaokuldur. AB Comenius hayat boyu öğrenme projesi kapsamında da okulumuz konuk öğretmelere ev sahipliği yapacak ve 2 yıllık proje 10 gün içinde sona erecektir. Konuklarımıza çocuk oyunlarımızın yanı sıra Türk örf ve adetlerini öğreteceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Örf ve Adetlerini Öğrenmek İçin Nazilli'ye Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement