Türk Polis Teşkilatı 168 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı 168 Yaşında

Türk Polis Teşkilatı 168 Yaşında

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168.yıl dönümü münasebetiyle bir dizi tören düzenlendi.

10.04.2013 11:56

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Türk Polis Teşkilatı'nın daima halkın yanında olmaya devam edeceğini, Cumhuriyeti ve halkın huzurunu korumaya devam edeceğini söyledi.

'Şanla, şerefle yazdığı 167 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, 168

kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır' diyen Okumuş, "Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan teşkilatımız; Temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumsal yaşamın, dirlik, düzen ve güven içinde sürdürülmesi için, başta Atatürk ilke ve inkılapları olmak üzere, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, çağdaş, demokratik değerlere bağlı, tarafsızlık bilinciyle görevini yapmakta, dün olduğu gibi bugün ve yarın da halkının hizmetinde olmaya, Cumhuriyetini ve halkının huzurunu korumaya, artan bir inançla ve güçle devam etmektedir. Bugün sahip olduğu yetişmiş ve sürekli kendini yenileyen kadrosu, teknik ve fiziki imkanları, mesleki tecrübesi ve uzmanlaşmış alt birimleri ile büyük başarılara imza atan polis teşkilatımız, halkının gönlünde en güzel yere sahip olmuş ve yürüttüğü mücadelede halkını her zaman yanında bulmuştur.

Vatandaşının desteğini alamayan bir Polis Teşkilatının başarılı olamayacağının bilincindeyiz. Bu sebeple Polis-Halk ilişkileri birinci önceliğimizdir. Başta Sivil Toplum Örgütleri olmak üzere toplumun her kesimi ile etkin işbirliği oluşturma çabası içerisindeyiz. Bu amaçla Toplum Destekli Polislik hizmetlerimiz kapsamında başlattığımız, gerek Mahalle Polisliği ve gerekse Okul Polisliği uygulamalarımızın başarılı sonuçlarını hep birlikte görmekteyiz. Suç ve suçlularla mücadelede daha başarılı olabilmek, ancak siz değerli Bozüyüklülerin desteği ile mümkündür. 2010 yılı içerisinde kurulumunu gerçekleştirdiğimiz ve geçtiğimiz yıl yapılan ilavelerle halen 51 kamera ile hizmet veren, şehrimizin birçok noktasında olaylara erken müdahale ve olayların faillerine ulaşma imkanı sağlayan, Bozüyük Mobese Sistemi ile Bozüyükümüzü daha huzurlu ve daha güvenilir bir şehir olma yolunda bir adım daha ileriye taşımış bulunuyoruz. Şunu da gururla belirtmek isterim ki; Sizlerin desteği ile her geçen yıl, geçtiğimiz yıllara oranla ilçemizde suçların önlenmesi ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi yönünde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz çok önemli başarılara imza atmaktadır. Bizler vatandaşlarımızın bize olan destek ve güvenin her zaman süreceğinden eminiz. Sizlerin desteği bizim başarımız, bizim başarımız ise sizlerin huzuru olacaktır" dedi.

Ardından Polis Haftası nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından ödülleri verildi. Buradaki tören, çalışmalarında üstün başarı gösteren polis memurlarına yine protokol mensuplarınca teşekkür belgeleri verilmesiyle sona erdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. yıl dönümü kapsamında düzenlenen törenler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde devam etti. Buradaki tören ise, toplu olarak hatıra fotoğrafı çekinilmesi ve Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde Müdür Ümit Okumuş'un tebrikleri kabul edilmesiyle sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Oktay Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, okul müdürleri, emniyet müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı 168 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement