Türk ve Hollandalı Kardeşler Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika
Yerel

Türk ve Hollandalı Kardeşler Gaziantep'te Buluştu

Türk ve Hollandalı Kardeşler Gaziantep\'te Buluştu

Hollanda'nın Nijmegen Belediyesi'nden bir heyet, Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlangıcının 400.yıldönümü vesilesi ile kardeş şehir Gaziantep'e ziyarette bulundu.

29.05.2012 12:29

Hollanda'nın Nijmegen Belediyesi'nden bir heyet, Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik ilişkilerin başlangıcının 400. yıldönümü vesilesi ile kardeş şehir Gaziantep'e ziyarette bulundu.

Nijmegen Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Tankır, Belediye Finans Danışmanı Jan Arts, Danışman ve Dış İlişkiler Sorumlusu Marije Gerrist'in yer aldığı heyete, Royal Haskoning Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı Tom Smit ve Solesta firmasının Genel Müdürü Barry Noij de eşlik etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e makamında yaptıkları ziyaretin ardından bir dizi temaslarda bulundu.

Nijmegen Belediye Başkanlığı'na yeni seçilen Hubert Bruls'un Gaziantep ile olan ilişkilere çok sıcak baktığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Tankır, Nijmegen Belediye Başkanı'nın en yakın zamanda Gaziantep'e gelmek istediğini de söyledi.

Nijmegen heyetini Gaziantep'te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Güzelbey de, Belediye Başkanlığına yeni seçilen Hubert Bruls ve heyetini, hem İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu'na hem de 8. Antep Fıstığı Kültür Sanat Festivali için Gaziantep'e davet etti.

Ziyaretin anısına, Başkan Asım Güzelbey'e çeşitli hediyeler sunan heyet üyelerine, Güzelbey tarafından Gaziantep'e özgü bakır işlemesi hediyeler takdim edildi. Nijmegen heyeti, program kapsamında ayrıca Gaziantep Ticaret Odası ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüşerek çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası'nın Hollandalı firmalar için özel olarak organize ettiği çeşitli görüşmelere katılan firma temsilcileri, Gaziantep'teki ticari potansiyele hayran kaldıklarını ifade etti. Çok verimli geçen işbirliği görüşmelerinin ardından heyet, Türk-Hollanda ilişkilerinin 400. yıldönümü münasebetiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Güneşin Bahçesinde Kargamış'tan Hollanda'ya adlı tiyatral senfonik konseri izledi.

Kargamış'tan Hollanda'ya barış nağmelerinin yollandığı tiyatral-senfonik konsere katılan heyet, böylesine güzel bir organizasyonun içerisinde yer almak ve Gaziantep'te bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevlilerinin eşlik ettiği Nijmegen heyeti, özellikle Mozaik Müzesi ve Bakırcılar Çarşısı'na hayran kaldıklarını belirterek, Gaziantep'e en yakın zamanda tekrar geleceklerini söylediler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk ve Hollandalı Kardeşler Gaziantep'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement