Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu Elazığ'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu Elazığ'da Yapılacak

Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu Elazığ\'da Yapılacak

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile protokol imzalayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, yakın zamanda bölgesel yürütme kurulu binalarını Elazığ’a yapıp, daha çok turist getirmek için çalışacaklarını söyledi.

18.06.2016 17:52

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile protokol imzalayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, yakın zamanda bölgesel yürütme kurulu binalarını Elazığ'a yapıp, daha çok turist getirmek için çalışacaklarını söyledi.

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın ve beraberindeki heyet Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Günaydın ile Belediye Başkanı Yanılmaz görüşmelerinin ardından düzenledikleri toplantı ile Bölgesel Yürütme Kurulu binasının Elazığ'a yapılması için protokol imzaladı. Türkiye genelinde yaklaşık 9 bin üyeleri olduğunu aktaran TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, "Şubelerle birlikte 39 bölgesel yürütme kurulumuz var. Biz Elazığ, Tunceli ve Bingöl bölgesine Harput bölgesel Yürütme Kurulu ismini verip 2 sene önce burada faaliyete geçtik. Fakat bölge hakikaten turist getirmek için hem bir cazibe merkezi hem de turist getirmek için birçok öğeye sahip olduğundan dolayı kendimizi buraya borçlu hissettik. Harput bölgesinin, özellikle Elazığ adının duyulması için elimizden gelen bütün imkanları kullanmaya karar verdik. Bugün de burada çok hayırlı bir iş yapacağız. Allah kısmet ederse en yakın zamanda bölgesel yürütme kurulu binamızı inşa edeceğiz ve buraya daha çok turist getirmek için çalışacağız. Dış turizmde de özellikle Kore'den bir kardeş şehir için hemen yazışmalarını yapacağız" dedi.

"HARPUT BÖLGESEL BİR MERKEZDİR"

Elazığ'ı çok yakından ilgilendiren çok önemli bir protokolün imza töreni için bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2 yıllık süre içinde yaptıkları kalkınma kurultayının sonuçlarından birinin de öncelikli sektörler içinde turizmin olması olduğunu söyledi. Başkan Yanılmaz, "Elazığ 4 bin yıllık kadim kültürü ile yaşam tarzıyla, tabiatın vermiş olduğu güzellikleri ile turizme en açık olan illerden biridir. Kültür turizmi, inanç turizmi hem de tabiat turizminin birlikte yapılabileceği önemli illerden biridir. İstedik ki rabbimizin bize bahşetmiş olduğu bu güzellikleri daha profesyonel bir mantık içinde bütün dünyaya ve bütün Türkiye'ye tanıtmak ve turist sayısını arttıralım. Harput, Elazığ'ın turizm merkezlerinden biridir. Esasında sadece Elazığ'ın turizm merkezlerinden biri değil, bölgesel bir merkezdir Harput. Bu açıdan TÜRSAB'ın Harput'ta bir merkez açması ve bu bölgedeki turizm hedeflerini Harput'tan idare etmeleri bizim için de Harput için de ve Elazığ turizmi için de çok önemlidir" diye konuştu.

Harput'ta son dönemde yaptıkları yatırım ve çalışmalarla tarihi birikimini yeniden ortaya çıkarmak istediklerini aktaran Başkan Yanılmaz, Yeniden restorasyonlar yaparak bu bölgeyi gezilebilir hale getirmenin de kendilerinin en önemli çalışmalarından biri olduğunu kaydetti.

"HARPUT YAŞANABİLİR BİR MERKEZ OLACAK"

TÜRSAB'ın Harput'taki merkezinin gelen turistlere bir danışmanlık hizmeti vereceğini dile getiren Başkan Yanılmaz, "Elazığ'ın güzelliklerini hangi noktadan bakarak anlatırsak daha verimli bir anlatım yapmış olacağız. Profesyonel bir tanıtım şeklini ortaya koymuş olacaktır. Ben böyle bir protokolde emeği geçen başta Başaran Ulusoy olmak üzere TÜRSAB yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Yine belediyemizdeki bürokrat arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Harput ile ilgili, Harput'un gelişmesiyle ilgili bu şekildeki protokollerimiz ve çalışmalarımız devam edecek. Bir taraftan restorasyon çalışmaları devam ederken bir taraftan yeni yapılarla Harput'u yaşanabilir bir merkez haline getireceğiz" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu Elazığ'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement