"Üç Kemaller Diyarı" Kent Konseylerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

"Üç Kemaller Diyarı" Kent Konseylerini Ağırladı

"Üç Kemaller Diyarı" Kent Konseylerini Ağırladı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 13. Genel Kurul Toplantısı Namık Kemal ve Mustafa Kemal'e ev sahipliği yapmış olan Tekirdağ'da gerçekleşti.

17.01.2014 09:43

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 13. Genel Kurul Toplantısı Namık Kemal, Yahya Kemal ve Mustafa Kemal' e ev sahipliği yapmış olan Tekirdağ'da gerçekleşti. Yerel seçimler öncesi yapılan son toplantıya ilgi de büyüktü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu tarihi, coğrafi ve ekonomik bilgilerle süslediği konuşmasında katılımcılara Tekirdağ'ın geçmişten bugüne özetini sundu.

KOCASAKAL: BUGÜN YAŞANANLARIN ADI"YENİÇERİ İSYANIDIR."

Toplantıya konuk olarak katılan İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal da gündem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Emniyetin yargının emrine yerine getirmemesinin büyük bir suç olduğunu vurgulayan Kocasakal bu durumu anlatacak tek tanımın"yeniçeri isyanı" olduğunu vurguladı. Bu dönemin aşılması için başta CHP ve diğer ilerici partilere büyük görevler düştüğünü de belirten Kocasakal karşı devrimci güçlerin doksan yıl önce olduğu gibi yine başaramayacaklarını söyleyerek sözlerini noktaladı.

TEKİRDAĞ' DA KONAK ESİNTİSİ

Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun kurulmasında büyük emeği geçen ve halen Platform' un Onursal Üyesi olan Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Meclis Üyesi Prof. Dr. Adnan Akyarlı da toplantıda bir sunum yaptı. Platform' un tarihçesiyle ilgili yaptığı sunumu büyük beğeni toplayan Akyarlı' ya çalışmalara yaptığı katkılardan dolayı bir de plaket sunuldu. Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nun Genel Sekreterlik görevini yürüten Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da geçmişten bugüne çalışmalara yaptığı katkıdan dolayı Platform üyeleri tarafından plakete layık görüldü. Yaptıkları çalışmaların yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlenmeleri aracılığı ile nasıl daha katılımcı, daha demokrat ve toplumdan yana olabileceği sorularının yanıtlarını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediğini vurgulayan Mumcu sözlerini şöyle sürdürdü: "Tamamen gönüllük esasına dayanan bu çalışmalarımızda bütün arkadaşlarımızın özverili katkıları oldu. Bu plaket gösteriyor ki demek ki bir arpa boyu da olsa yol almışız. Umarım daha geniş katılımlarla daha başarılı sonuçlar da alacağız. Bu plaketi büyük bir onurla saklayacağım." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Üç Kemaller Diyarı' Kent Konseylerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement