Udem-Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Peker Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Udem-Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Peker Açıklaması

Udem-Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Peker Açıklaması

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası (Udem-Hak-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker, "SİDEMİR, TÜDEMSAŞ kadar önemli bir kuruluştur.

04.03.2015 10:43

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası (Udem-Hak-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Peker, "SİDEMİR, TÜDEMSAŞ kadar önemli bir kuruluştur. Sivaslılar olarak bu iki kuruluşumuza sahip çıkıp daha da geliştirirsek ne işsizlik kalır ne de yoksulluk" ifadesini kullandı.

Peker, yaptığı yazılı açıklamada, kapatılan ve başka illere taşınan kurumların kente ekonomik ve sosyal açıdan darbe vurduğunu belirtti.

Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçilerinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptıklarına ve sonucunda yönetimle anlaştıklarına değinen Peker, "Bu durum başta şahsımı ve sendikamızı sevince boğmuştur, inşallah bir problem olmadan SİDEMİR tekrar eski günlerindeki gibi çalışır. Bu aşamada emeği geçen başta Sivas Valisi ve diğer bürokratlara sendikamız adına teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

Peker, tüm Sivaslıların el ele verip bu kurumu ayağa kaldırması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Ortalama 700 işçi çalıştırır durumda olan SİDEMİR şehrimizdeki işsizliğe 5 bin kişilik katkı sağlamış olacaktır. Bundan böyle Sivas'ta kurumlar kapatılmamalı, başka illere giden bölge müdürlükleri tekrar getirilmeli ve kapatılan kurumlar tekrar açılmalı. Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı ilimize bu yakışır. SİDEMİR, TÜDEMSAŞ kadar önemli bir kuruluştur. Sivaslılar olarak bu iki kuruluşumuza sahip çıkıp daha da geliştirirsek ne işsizlik kalır ne de yoksulluk. Bir toplumda refah düzeyi yüksek olursa buna paralel olarak suç oranı düşer."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Udem-Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Peker Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement