Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı

Uğur Mumcu\'nun Ölümünün 21. Yılı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında Gümüşhacıköy ilçesinde anıldı.

24.01.2014 16:25

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yılında Gümüşhacıköy ilçesinde anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programında Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Topal, konuşma yaptı.

Topal, "1993'ün 24 Ocak sabahında Uğur Mumcu'nun aracına bomba yerleştirenler profesyonel ordularda bulunabilecek bir patlayıcıyı kullanmışlardır. Çünkü, Uğur Mumcu Türkiye'nin aydınıydı. Ayakları sımsıkı bu ülkenin toprağına basıyordu. Bu ülkenin sesi ve soluğuydu. Bu yüzden öleceğinden emin olmak istediler. Uğur Mumcu Türkiye'nin demokratıydı. Haksızlığın ve hukuksuzluğun, yalanın ve dolanın üzerine gidiyordu. Cumhuriyet'in, Atatürk ilkelerinin ve özgürlüğün yorulmaz savunucusuydu" dedi.

Düzenlenen anma programına CHP İlçe Başkanı Sefa Kizir, CHP Belediye Başkan Adayı Zehra Özyol ve vatandaşlar katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu'nun Ölümünün 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement