Ülkü Ocaklarından PKK'lının Heykelinin Dikilmesine Tepki - Son Dakika
Yerel

Ülkü Ocaklarından PKK'lının Heykelinin Dikilmesine Tepki

Ülkü Ocaklarından PKK\'lının Heykelinin Dikilmesine Tepki

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir PKK’lının heykelinin dikilmesi nedeniyle Elazığ’da ülkü ocakları basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

18.08.2014 20:31

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir PKK'lının heykelinin dikilmesi nedeniyle Elazığ'da ülkü ocakları basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı Mahsun Korkmaz'ın heykelinin dikilmesi nedeniyle Elazığ Ülkü Ocakları tarafından Öğretmenevi önünde basın açıklaması yapılarak tepki gösterildi. Basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, birlik ve beraberliğin bozulmaması için herkesin sorumlu davranmasını istedi. Taşkın konuşmasında, "Yüzyıllardır bu topraklar da onurlu bir mücadelenin vatanperverliğin timsali olan değerli Elazığlılar bugün bu hassas meseleye göstermiş olduğunuz dik duruş ve duyarlılıktan dolayı öncelikle hepinize teşekkür ederim. Gün geçmiyor ki maneviyatımıza karşı bir saldırı olmuş olsun. Bunun en son örneği PKK'nın ilk militanı olan, ilk saldırıları olan bir zatın heykelinin dikilmesidir. Yüzyıllarca İslamiyete hem sancaktarlık hem de bayraktarlık yapmış olan peygamber övgüsüne nail olmuş Türk milletinin askerine, polisine, birliğine, dirliğine kurşun sıkmış, katletmiş olan bir insanın heykelinin dikildiği bir kara günü hep beraber yaşadık. Mahkeme yıkım kararı vermiş olabilir. Ama bu zaten mahkemenin çoktan vermiş olması gereken bir karardı. Anormal bir şey yapılmadı. Önemli olan bu heykeli dikecek cesareti kendisinde bulabilmesidir, sıkıntı olan budur. Bir ülke düşünün bölücülerin, o ülkenin birliğine kastedenlerin heykelleri dikiliyor ama şehitlerin, şehit unvanları süreç zarar görmesin diye isimlerinin verildiği yere yazılamıyor. Bir ülkede ihanet bu kadar serbest olabilir mi. Bunun takdirini kamuoyu verecektir. Yüreklerimiz kan ağlıyor akıllarımız şaşkın bu amansız saldırılar milletimize karşı ne kadar devam edecek. Milletimizin bu bekleyişi bu durgunluğu daha ne kadar devam edecek bilmiyoruz. Evet belki analar ağlamıyor ama biliniz ki ecdat kan ağlıyor. Evet belki Mehmetler ölmüyor ama koca bir milletin şerefi, benliği, birliği, bütünlüğü ölüyor. Bu heykeli dikenler, bu heykelin dikilmesine göz yumanlar sadece aziz şehitlerimizin ruhlarını hedef almamışlardır aynı zamanda birliğimize ve koca bir milletin şerefine hedef almışlardır. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. İleride olacakları görerek ve hissederek bir kez daha onları uyarıyoruz. Bu milletin birliğinin bozulmasına izin vermeyin. Şu sözü söylemek istiyorum "Alemde şer oğuz boylarında er tükenmez, tükenmemiştir, tükenmeyecektir" dedi.

Öğretmenevi önünde 'Kahrolsun PKK' sloganlarının atılmasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkü Ocaklarından PKK'lının Heykelinin Dikilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement