Uludağ Yolu Genişletiliyor - Son Dakika
Yerel

Uludağ Yolu Genişletiliyor

Uludağ Yolu Genişletiliyor

Uludağ yolunun genişletilip asfaltlanmasına başlandı.

27.06.2014 19:06

Uludağ yolunun genişletilip asfaltlanmasına başlandı. Uludağ yolunun Milli Parklar Müdürlüğü'nün girişinden oteller bölgesine kadar olan kısmı önümüzdeki kış sezonuna yetişecek.

Uludağ yolunun Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 31 kilometrelik bölümünün yenilenme ve genişletme çalışmaları törenle başladı. Uludağ yolunun İnkaya'dan oteller bölgesine kadar uzanan olan 26 kilometrelik kısmın içinde kalan Milli Parklar gişelerinden, 1. oteller bölgesine kadar olan önümüzdeki kış sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Toplam 31 kilometrelik yolun tamamının asfaltlama ve yenileme işlemi iki yıl sürecek. Yolun 6 ile 15 metre arasında değişen genişliği bütün etapta 12 metrelik standarda yükseltilecek.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Uludağ'ın Türkiye'nin ve Bursa'nın çok önemli bir değeri olduğunu ifade ederek, ulaşımı rahatlatarak vatandaşların Uludağ'a kolayca ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Yol yenileme ve genişletme çalışmalarının süratli bir şekilde yapılacağını kaydeden Karaloğlu, bu iki yıllık süreç için vatandaşlardan biraz sabır istedi. Yolun 26 kilometrelik bölümün bu yıl tamamlanacağını vurgulayan Karaloğlu, "Çalışmalar bir şeritten devam ederken, diğer şeritten trafik akışı sağlanacak. Bu yüzden bölgedeki trafik yoğunluğu biraz artabilir. Bu yoğunluğun önüne geçebilmek için vatandaşlarımızdan daha ziyade teleferiği kullanmalarını rica ediyoruz. Hedefimiz daha kolay ulaşılan bir Uludağ. Bunun için vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

Müteahhit firma Simge Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, zirveye giden yoldaki asfalt çalışmasını en son 1996 yılında yaptıklarını hatırlatarak, yolu en kısa sürede eskisinden daha iyi hale getireceklerini kaydetti. Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ise Bursa'ya on yıllık dönemde 2.5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, "Yol yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında İnkaya ile 1. oteller bölgesi arasındaki 26 kilometre, Sarıalan'a 3 kilometre ve 2. oteller bölgesine de 2 kilometre olmak üzere toplam 31 kilometre yol yapacağız. Bu çalışma 21.5 milyon liraya mal olacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uludağ Yolu Genişletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement