Uluslar Arası İzmir Artemis Film Festivali'ne Film Yağdı - Son Dakika
Yerel

Uluslar Arası İzmir Artemis Film Festivali'ne Film Yağdı

Uluslar Arası İzmir Artemis Film Festivali\'ne Film Yağdı

Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Yalıçapkını Kısa Film Yarışması’na dünyanın dört bir yanından 600’den fazla eser müracaat etti.

14.12.2013 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Yalıçapkını Kısa Film Yarışması'na dünyanın dört bir yanından 600'den fazla eser müracaat etti.

Anadolu Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği ASİTEM'in düzenlediği Konak Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Yalıçapkını Kısa Film Yarışması'na dünyanın dört bir yanından 600'den fazla eser müracaat etti. Elemeyi geçen 22 kurmaca, 10 animasyon, 12 deneysel ve 22 belgesel film ise 'En iyi film' için kıyasıya yarışıyor. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Yalıçapkını Kısa Film Yarışması'na katılan filmler Konak Belediye Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi'nde üç gün süreyle sinemaseverlerle buluşacak. 13-15 Aralık tarihleri arasında gösterimi devam eden yarışmanın ödül töreni 15 Aralık Pazar günü saat 19.00'da yine Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek.

"İZMİR'E YENİ BİR TOHUM"

Festivalin ilk yılı olmasına rağmen yarışmaya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Festival Başkanı Muammer Sarıkaya, büyüdükleri topraklarda yeni fidanlar yetiştirme gayretinde olduklarını belirterek, "Bizler Uluslararası Artemis Film Festivali ve Yalıçapkını Kısa Film Yarışması'yla İzmir'in 8 bin yıllık tarihine yeni bir tohum ekmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

"İZMİR, GÜZEL BİR KADINDIR"

Festival Uluslararası Koordinatörü Kamil Murat ise yarışmaya katılımın bu denli yüksek oluşunun, İzmir'in bir dünya şehri olarak yurtdışında benimsenmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Murat, "Özellikle Avrupalı yönetmenlerin, 30'un üzerinde ödül almış 20'den fazla filmle yarışmaya başvurması bunun göstergesidir" diye konuştu. Yarışmanın Genel Sanat Yönetmeni Alper Akdeniz ise festivali düzenleyen ekip olarak İzmir için yeni bir vizyon oluşturduklarını söyledi. Akdeniz, önümüzdeki yıllarda İzmir'in ismi anıldığında bu festivalin hatırlanacağını ifade ederek, "İzmir, ne giydirirseniz giydirin, üzerinde her zaman şık duran güzel bir kadındır" ifadelerini kullandı.

"YALIÇAPKININI KONAK'TA UÇURDUK"

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise, "İzmir'in simgesi yalıçapkınını Konak'tan uçurduk. Ama bu benim için çok önemli bir çalışma İzmir'in uluslararası kimliğine, evrensel yaşamına farklılık getirecek bir çalışma. Bunlar aslında İzmir'in kabuklarını kırma çalışmaları. Aynı zamanda uluslararası başarılara bizi götürme çalışmaları. Aynı zamanda da genç yetenekleri sadece İzmir'imize değil Türkiye'ye oradan da uluslararası boyuta taşıma çalışmaları. Bunu için de bugünkü etkinliği çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Göreceksiniz çok kısa sürede bu çalışmalar gelişecek, büyüyecek ve Türkiye çapında söz sahibi olacağız. İzmir'e de bu yakışır. Bu festivale İzmirliler olarak sahip çıkmalıyız. Ödül törenine tüm İzmirlileri davet ediyorum" dedi.

Türk Sineması'nın yapıtaşlarından Selda Alkor ile Şemsi İnkaya'ya da Onur Ödülleri'nin verileceği festivalde toplam 66 film İzmirli sinemaseverlerle buluşuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslar Arası İzmir Artemis Film Festivali'ne Film Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement