Uluslar Arası Yabancı Dil Kampı Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslar Arası Yabancı Dil Kampı Sona Erdi

Uluslar Arası Yabancı Dil Kampı Sona Erdi

Çanakkale'nin Lapseki ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Çalışma Kampı bünyesinde yer alan Yabancı Dil Eğitimi, düzenlenen eğlence programının ardından sona erdi.

27.07.2013 12:04

Çanakkale'nin Lapseki ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Çalışma Kampı bünyesinde yer alan Yabancı Dil Eğitimi, düzenlenen eğlence programının ardından sona erdi.

Bu yıl 3. sü düzenlenen Uluslar arası Yabancı Dil Kampı eğitimleri Dalyan Mahallesinde yer alan Belediye Sosyal Tesislerindeki sertifika töreninin ardından sona erdi. Yaklaşık 15 gün süren kamp eğitimlerinde Amerika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İngiltere, Kore, Tayvan,İtalya, Rusya ve Slovakya'dan 19 yabancı uyruklu öğrenci katıldı. Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim İngilizce Eğitimi sonrasında kampa katılan Türk öğrencilere başarı sertifikalarını dağıttı. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Başkan Ekim "Üç yıldır üst üste gerçekleştirdiğimiz Uluslar arası Yabancı Dil Kampının ilçede yer alan öğrencilerimize çok faydalı olduğunu gördük. Öğretmenlerinden de olumlu yönde eleştiriler ulaştı. Gençlerimiz burada 15 gün süren eğitimlerde sadece İngilizce konuşarak kendilerini geliştirme imkanı buldular. Bu hem onlara öz güven aşıladı hem de dünya'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle arkadaşlık bağları oluştu. Kamp sona erdiğinde bile sürekli iletişim halinde olduklarını öğrendik. Ben tüm gençlerimize faydalı olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de doğup büyüyen 15 yaşında Selina kızımız var. Selina Atım İngiltere'de genelde sadece evde Türkçe konuşup dışarıda İngilizce konuşuyor. Dedesi de Lapseki ilçesi sakinlerimizden. Bana gelip Selina'yı kampa yazmamı istedi. Türkçesini geliştirmek üzere o da bu kampta yer aldı. Yabancı öğrencilerimiz bu sene ramazan ayına denk geldiler. Beraberce iftarı, orucu, ramazan pidesini gördüler. Türk adetlerini öğrenerek bu atmosferi soluma imkanı buldular. Şimdi onlar gittikleri ülkelerde Türk kültürlerini anlatarak bizlere kültür elçiliği yapacaklar. Ben bu kampın her açıdan dünya barışına da katkıda bulunacağını düşünüyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslar Arası Yabancı Dil Kampı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement