Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü Urla'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü Urla'da Kutlandı

"Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü" Urla'da kutlandı.

20.09.2014 16:27

"Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü" Urla'da kutlandı.

Urla Belediyesi'nin ev sahipliğinde DenizTemiz Derneği İzmir Şubesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi koordinesinde yapılan etkinliğe, Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcıları Doç. Dr. Ali Ulaş ve Doç. Dr. F. Ozan Düzbastılar, Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile Urlalılar katıldı.

Törende konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kirletilen denizi temizlemenin zor olduğunu belirterek, "Emanet aldığımız denizleri temizlemeden önce kirletmemek lazım. Tabii ki sonrasında temizlik biraz zor oluyor" dedi.

DTO İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu ise "Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü"nün her yıl eylül ayının üçüncü haftasında cumartesi günü dünya çapında örgütlenmiş olan MEPA dernekleri tarafından kutlandığını, etkinlik kapsamında öncelikle çocuklara sonra büyüklere çevre temizliği bilincini vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Urla İskele Limaniçi mevkisinde dalgıçların katılımıyla deniz dibi temizliği yapılırken, öğrenciler de kıyıdaki çöpleri topladı. Dalgıçlar, deniz dibinden teknelerin usturmaça olarak kullanılandığı çok sayıda otomobil lastiğini çıkardı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü Urla'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement