Unıfıl Gemi Komutanından Vali Vekili Serimer'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Unıfıl Gemi Komutanından Vali Vekili Serimer'e Ziyaret

Unıfıl Gemi Komutanından Vali Vekili Serimer\'e Ziyaret

UNIFIL ait Bangladeşli 'BNS Osman' adlı savaş gemisinin komutanı Albay Abu Ashraf, gemilerinin 15 Kasım- 6 Aralık 2012 tarihleri arasında Mersin'de havuzlanacağını söyledi.

10.08.2012 13:18  Güncelleme: 13:19

Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait Bangladeşli 'BNS Osman' adlı savaş gemisinin komutanı Albay Abu Ashraf, gemilerinin 15 Kasım-6 Aralık 2012 tarihleri arasında Mersin'de havuzlanacağını bildirerek, bu sürede ailelerini de Mersin'e getirmeyi düşündüklerini söyledi.

UNIFIL kapsamında görev yapan Bangladeşli 'BNS Osman' adlı savaş gemisinin komutanı Albay Abu Ashraf, ikinci komutan Yarbay Jakir Hossain ile birlikte Mersin Vali Vekili Turgut Serimer'i makamında ziyaret etti.

İki komutanı samimi bir ortamda ağırlayan Vali Vekili Serimer, Bangladeş devletinin tarih boyunca Türkiye'nin kardeşi olduğunu vurguladı. Dost ve müttefik iki ülke olarak bu kardeşliğin her geçen gün daha da arttığını belirten Serimer, "Biz her zaman sizi ülkemizde ve özellikle de Mersin'de görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bütün gönlümüz ve kalbimiz tüm Bangladeş halkına açıktır. Türk halkı, Bangladeş halkını çok sevmektedir. Her vesileyle iki ülke arasında kıvançta da üzüntüde de birlik ve beraberlik kendisini göstermektedir" dedi.

Albay Ashraf da gemi mürettebatı olarak Mersin'de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade etti. İkinci kez Mersin'i ziyaret ettiklerini kaydeden Ashraf, tarih boyunca Türkiye ile sıkı dostlukların kurulduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, kendi ulusal şiirlerinde bile sıkça isminin geçtiğini dile getirdi. Gemilerinin, 15 Kasım-6 Aralık 2012 tarihleri arasında Mersin'de havuzlanacağı bilgisini veren Ashraf, 250 kişilik mürettebatla Mersin'de olacaklarını aktararak, "Ben de dahil bazı arkadaşlar bu havuzlanma süresi zarfında ailelerimizi buraya getirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Bundan çok mutlu olacaklarını söyleyen Serimer ise "Sizleri burada aileleriniz ile birlikte ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İnşallah Mersin'i daha iyi tanıma ve gezme fırsatı bulursunuz" ifadelerini kullandı.

Bu akşam gemide bir iftar yemeği düzenleyeceklerini belirten Ashraf, Serimer'i iftar yemeğine davet ederken, Serimer de memnuniyetle davete katılacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Albay Ashraf, Vali Vekili Serimer'e kendi ülkelerine özgü hediyeler takdim ederken, Serimer de konuklarına cezerye ve Mersin'i tanıtıcı dokümanlar hediye etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Unıfıl Gemi Komutanından Vali Vekili Serimer'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement