Üniversite Öğrencilerinin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencilerinin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (SASAM) hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen "Üniversite Öğrencilerinin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi" kapsamında farklı üniversitelerden 25 öğrenci Diyarbakır'a geldi.

18.04.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (SASAM) hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen "Üniversite Öğrencilerinin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi" kapsamında farklı üniversitelerden 25 öğrenci Diyarbakır'a geldi.

TOBB Yönetim Kururlu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile görüşen üniversite öğrencileri, Çözüm sürecine ilişkin tüm tarafları dinlemek istediklerini belirtti.

Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa illerine toplamda 10 gün sürecek bir çalışma yaptıklarını anlatan Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Başkanı Süleyman Erdem, programda birbiriyle iletişim kurmadan, önyargılarla birbiri hakkında fikir sahibi olan insanımızın önyargılarının yıkılmasını, yaşananların ve bölgenin şartlarının yerinde gözlemlenip farklı siyasi görüşten kişilerin dinlenmesinin hedeflendiğini söyledi.

Erdem, programda edindikleri izlenimlere ilişkin öğrencilerin hazırlayacakları raporların Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, CHP, MHP, HDP, HÜDA-PAR genel başkanlarına sunulacağını kaydetti.

Bal da, özellikle siyasi parti liderlerinin seçim süreci içerisinde özellikle Çözüm süreci ile ilgili söylemlere dikkat etmesi gerektiğini ve Çözüm sürecinin kişilerin söylemleriyle heba edilmemesi gerektiğini belirtti.

Bölgenin 30 yıldır zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Bal, "Bu tür diyaloglar önemlidir. Bölgede çözüm süreciyle birlikte bir kıpırdanma var. Bu sürece herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Bölgeye yatırımların gelmesi için huzurun olması gerekiyor. Huzurun olması için de herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

DTB'den ayrılan Üniversite Öğrencileri Diyarbakır'dan sonra Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Şanlıurfa illerinde Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelecekler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencilerinin Karar Alma Mekanizmalarına Katılımı Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement