Ünye'de Ekmek Fiyatlarında Ortak Karar - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Ekmek Fiyatlarında Ortak Karar

Ünye\'de Ekmek Fiyatlarında Ortak Karar

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası(ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, ÜTSO’ya kayıtlı fırıncılar ile ilçedeki diğer esnaf odalarına kayıtlı fırıncıların ters düşmemesi ve ekmek fiyatında istikrarı sağlamak için 250 gram ekmek fiyatının 1 TL olması yönünde değerlendirme yaptı.

30.06.2014 13:07

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası(ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor, ÜTSO'ya kayıtlı fırıncılar ile ilçedeki diğer esnaf odalarına kayıtlı fırıncıların ters düşmemesi ve ekmek fiyatında istikrarı sağlamak için 250 gram ekmek fiyatının 1 TL olması yönünde değerlendirme yaptı.

ÜTSO toplantı salonunda gerçekleşen programda fırıncılar bir araya gelerek ekmek fiyatlarının ve gramajının eşit olması konusunu değerlendirdiler. Toplantıya Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor, Gıda Maddeleri ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Orhan Okuyan katıldı.

Toplantıda konu ile ilgili açıklama yapan Durmuş Zor, ÜTSO'ya kayıtlı fırıncılarla Ünye'de diğer esnaf odalarına kayıtlı fırıncıların ortak hareket etmesi adına ekmekte ortak karar aldıklarını söyledi. Zor, "350 gram pide Ordu merkezde 1,5 lira, 450 gram pide de 2,25 TL olarak açıklandı. Ünye'de yüzde 90 olarak fırıncı arkadaşlarımızın kayıtlı olduğu esnaf odaları Ordu'ya bağlı oldukları için Ordu'dan aldıkları fiyatları uyguluyor. Biz de ÜTSO olarak onlardan ayrı olmayalım. Bizim üyelerimizi de ilçedeki diğer esnaf odalarındaki üyeleri karşı karşıya getirmeyelim. Ünye'de yeni bir rekabet oluşturmayalım diye meclisimiz karar verecektir. 250 gramaj ekmekte 1 liradan satılmış olacak. Büyük ihtimalle karar da bu yönde çıkacaktır, bunun değerlendirmesini yapıyoruz. 300 gram ekmek 250 grama düşmüş oldu, fiyatı düşmedi. Neticede fiyatın arttırılması anlamına gelecektir. Yasal olarak 250 gramın altında ekmek üretilmeyecek, bu gramın altında ekmek olmayacak" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Ekmek Fiyatlarında Ortak Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement