Ünye'nin Dünkü Çocukları Yine İş Başında - Son Dakika
Yerel

Ünye'nin Dünkü Çocukları Yine İş Başında

Ünye\'nin Dünkü Çocukları Yine İş Başında

Kendilerine "Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen bir grup, hazırladıkları gösterilerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde renk kattı.

19.05.2013 13:00

Kendilerine " Ünye'nin Dünkü Çocukları" adını veren ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen bir grup, hazırladıkları gösterilerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde renk kattı.

Son senelerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da etkinlikler düzenleyen grup, 19 Mayıs çerçevesinde yapılan kutlamalarda da yer aldı. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Meydanda düzenlenen etkinlikte yer alan ve ellerinde "Ünye'nin Dünkü Çocukları" pankartı taşıyan grup, halk arasına karışarak bando takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından ise halk oyunları, minder hareketleri, jimnastik hareketleri, kule, çember çevirme, süt pişti, bilye araba yarışı, ateş çemberi gibi geçmişli yılların oyunlarını yaparak izleyenleri büyüleyen grup gösterilerini sonlandırdı. Daha önce de etkinlikler düzenleyen grup bu sene engellileri ve protokolü de bazı oyunlara dahil ederek eğlenceli dakikaların yaşanmasını sağladı. İzleyenlerin endişeli bakışları arasında ateş çemrerinden atlayan grup üyelerinin yanı sıra protokolde olan Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Metin Dermut, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu çember çevirme oyunu oynayarak izleyenlere kahkaha dolu anlar yaşattı.

Etkinliklerin ardından konuşma yapan "Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu sözcüsü İbrahim Cerrahoğlu, amaçlarının eski bayramlarımızı ve eski çocukluğumuzu bugüne taşımak olduğunu söyleyerek, "Bizler 23 Nisan'da olduğu gibi 19 Mayıs'ta da aynı hedeflere ulaştık" dedi.

1963 ruhunu yaşattıklarını da dile getiren Ünye'nin Dünkü Çocukları" grubu sözcüsü İbrahim Cerrahoğlu,

"Bugün Ünyelilere 1963'te gördükleri 19 Mayıs Bayramı'nı yaşatacağız. Her yıl olduğu gibi bundan sonrada tüm bayramlarda bunu yapmayı hedefliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Törene Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Metin Dermut, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'nin Dünkü Çocukları Yine İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement