Üreme Sağlığı Eğitimleri Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Üreme Sağlığı Eğitimleri Sertifika Töreni

Üreme Sağlığı Eğitimleri Sertifika Töreni

Van il sağlık müdürlüğünde üreme sağlığı eğitimi tamamladı.

30.03.2012 20:51  Güncelleme: 20:50

12 Mart - 30 Mart Tarihleri arasında yapılan Eğitim programı kapsamında, Üreme Sağlığı'na Giriş, Güvenli Annelik, CYBE, Gençler için Üreme Sağlığı Hizmetleri ve Aile Planlaması eğitimleri verildi. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi (AÇS/AP) tarafından Eğitim Sağlık Ocağı Merkezinde düzenlenen eğitime, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Ebe, Hemşire, Doktor ve Sağlık memuru katıldı.

Eğitimlerde İl Üreme Sağlığı eğitimcileri Büşra TAPAN SOĞANDA, Songül MEMES, Yeliz AKGÜL ve Züleyha KUŞMAN, eğitimci olarak görevlendirilmişlerdir. Eğitim sonrası katılımcılara (ESO) Eğitim Sağlık Ocağı Merkezinde düzenlenen sertifika töreniyle son buldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar "Üreme Sağlığı Eğitimleri; Bilindiği üzere anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınması gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır. Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde nitelikli hizmet sunumunun sağlanması önemli bir yer tutmaktadır.

Üreme Sağlığı Eğitimleri ile verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması planlanmaktadır. Eğitimcilerimiz Ana Çocuk Sağlığı konusunda özveriyle önem vermekte bu eğitim sonrasında sizlerde birer eğitimci eğitimi alacaksınız; Bulunduğunuz Sağlık Merkezlerinde vatandaşları Ana Çocuk Sağlığı Üreme Sağlığı konusunda bilgilendireceksiniz. Bulunduğumuz illin kültürel sıkıntısını'da göz önünde bulundurmak gerekir.

Kültürel problemlere yönelikte sizden kültürlen projekte ederek eğitimleri verirseniz çok daha verimli olacağına inanmaktayım üreme sağlığı denildiğinde öncelikle setlen karşılaşılır ve bu seti aşmak için muhakkak kültürel projeksiyon gerekli olacaktır. bunu vatandaşa yansıtılırsa başarılı oluna bilinir.

Bunun içinde özverili bir çalışma yürütülmesi gerekmekte. Ve bu konuda ev, ev gezerek Anne Çocuk Sağlığı Üreme Sağlığı konusunda özverili çalışmaktasınız.

Bu konuda Dr, Ebe, Hemşire ve Att Sağlık çalışanları olarak özveri ile çalışmaktasınız bu konuda teşekkür etmekteyim ve anne bebek ölümleri ağrıyan bir yaramız ve bu yarayı kapatmak gerek bu eğitimlerle biz sağlık çalışanları olarak ellimizden geleni yapmamız gerektiğini bu konuda anne bebek ölümlerini en aza düşürmemiz gerekiyor. Ve bu eğitimin katılımcılar açısında faydalı olduğun bu hassasiyetle emek sarf etmemiz gerektiğini belirtmek isterim. Emeği geçen tüm idarecilerimize, eğitici ekibimize ve eğitime katılan çalışanlarımıza teşekkür ederiz

Sertifika törenine il Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Recep Yıldırım Aile Planlaması Şubesi müdürü (AÇS/AP) Büşra TAPAN SOĞANDA ve Eğitim şube müdürü Saim Çiçekdenk sertifika töreninde bulundu katılımcılara sertifika verildi. Tören Eğitim Sağlık Ocağı Merkezinde gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Üreme Sağlığı Eğitimleri Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement