Urla'da Res'e Hayır Eylemi - Son Dakika
Yerel

Urla'da Res'e Hayır Eylemi

Urla\'da Res\'e Hayır Eylemi

Urla’nın Demircili, Yağcılar ve Kuşçular köyleri arasında yapılacak olan rüzgar enerji santrali (RES) yapılan eylemle protesto edildi.

19.01.2014 17:34

Urla'nın Demircili, Yağcılar ve Kuşçular köyleri arasında yapılacak olan rüzgar enerji santrali (RES) yapılan eylemle protesto edildi. YADEM Çevre Derneği'nin önderliğinde gerçekleştirilen eyleme çok sayıda kişi ve sivil toplum kuruluşu destek verdi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da eyeleme destek veren isimler arasında yer aldı. Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da yaptığı açıklamada; "Yarımadamız doğal güzellikleri ile cennetten bir parça. Burada kurulması planlanan rüzgar enerji santrali dolayısıyla sıkıntılarımız var. Biz RES'e karşı değiliz, biz RES'in kurulacağı alana karşıyız. Bir daha elde edemeyeceğimiz bu güzelliklerimizin yok edilmesine karşıyız. Yapılacak olan santralin yeri yanlıştır" dedi.

Avukat Şehrazat Mercan, yöre halkıyla beraber geçmişte taş ocaklarının kurulmasına karşı büyük mücadele verdiklerini ve yılmadıklarını bu olayda da yine mücadele edeceklerini dile getirerek, "Karada taş ocakları, denizde orkinos çiftlikleri ve şimdi de havada RES ile mücadele ediyoruz. Mücadelemizde hiçbir zaman yılmadık ve direncimizi düşürmedik. Mücadeleye devam ediyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yağcılar Köyü sakinlerinden Adnan Erdoğan da, "Burası bizim yaşam alanımız. Bu santraller doğamıza zarar verecek. Ben organik tarım yapıyorum. Kısacası bu santral bizim yaşam biçimimizi etkileyecek. Biz yaşam tarzımızın değişmesini istemiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Res'e Hayır Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement