Uşak'ta Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinde ilk etap yapım işinin Mart ayında başlayacağını söyledi.

09.01.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentsel dönüşüm projesinde ilk etap yapım işinin Mart ayında başlayacağını söyledi.

Başkan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eski Tabakhane Bölgesi'nde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 6 yıldır devam eden projenin ilk etabının Mart ayında başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ilk etap için yapım ihalesinin yapıldığını ve dönüşüm alanındaki yıkımların tamamlandığını belirtti.

Projenin TOKİ tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Erdoğan, ilk etapta 212 konut inşa edileceğini ve binaların 2012 sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Erdoğan, şunları bildirdi:

"Kentsel dönüşüm Uşak'ın çağdaş yaşanabilir bir kent olmasını sağlayacak. Kentsel dönüşüm şehrin ortak projesi. Biz projeyi belediye olarak yapamadığımız için TOKİ yapacak. İlimizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi Uşak'ın yeni vitrini olacak. Proje tamamlandığında, Uşak Tabakhane Bölgesi şehrin cazibe merkezi haline gelecek. İlk etap yapım işi için ihale 2011 yılında yapıldı. Alandaki eski binaların yıkım işlemleri tamamladı. Mart ayında 212 konutun yapımına başlanacak. Bir yandan da ikinci etap için çalışmalara devam ediyoruz. İkinci ve üçüncü etaplarda iş yeri de inşa edilecek"

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement