'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' - Son Dakika
Yerel

'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi'

\'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi\'

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna...

02.07.2012 10:01

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından hazırlanan 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' (UMEP) kapsamında Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan 53 genç staj için Mersin'e geldi.

5 ülkeden gelen gençler ile staj görecekleri işyeri sahiplerinin tanışması amacıyla Suphi Öner Öğretmen Evi'nde akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ilçe protokolü, gençlerin staj görecekleri iş yeri sahipleri ile 53 genç katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, gençlerin 1 ay boyunca Mersin'de kendi mesleklerinde staj yapacaklarını, aynı zamanda gençlere Türkçe eğitim vererek Türkçeyi öğreteceklerini ifade etti. Bu projeyi 3 yıldır uyguladıklarını, bu yıl 4. gerçekleştirdiklerini belirten Kıcıroğlu, "UMEP projesine Kosova ile başlamıştık. Parçalanan Yugoslavya topraklarında ki ülkelerden gençleri Mersin'e getirerek kendi mesleklerinde mesleki becerilerini geliştirmek, Türkiye ile dostluğun her seviyede gelişmesine katkı sağlamak ve Türkçelerini geliştirmeleri amacıyla bu projeyi hazırladık. Geçen yıl bu projeye Makedonya ve Bosna Hersek'i ilave ettik. Bu yılda Sırbistan ve Karadağ'ı ilave ederek Yugoslavya'nın parçalanması sonucu oluşan 5 ülkeden gençleri Mersin'e getirmiş olduk" dedi.

5 ülkeden gelen gençlerle bir ay boyunca birlikte olacaklarının altını çizen Kıcıroğlu, bir ay boyunca staj yapmalarının yanında gençlere Türkçe, dans, step ve yüzme kursları vereceklerini kaydetti. Kıcıroğlu, ayrıca hafta sonları da gençlere hem Mersin'in tarihi, turistik, kültürel yerlerini hem de doğal yerlerinin gösterileceğini dile getirdi.

Bu projeyi bir çalışma kampı düşüncesi içinde hazırlamadıklarının altını çizen Kıcıroğlu, "Ama bir ay boyunca Mersin'e bedavadan tatil yapılmaya yönelik hazırlanmış bir proje de değil. Hem tatil yapma hem ülkeyi tanıma hem de kendi meslek bilgilerini artırmak amacıyla bu proje hazırlanmıştır" şeklinde konuştu. Kıcıroğlu, bu projenin hazırlanmasına katkı ve destek sağlayan herkese teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement