SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, halk oyunları bilinci oluşan gençlerin, uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklara bulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.
Ozanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon çatısı altında toplanan halk oyunlarının, her geçen gün ivme kazandığını söyledi.
Federasyonla halk oyunlarının daha organize olduğunu ifade eden Ozanoğlu, "Halk oyunları 77 milyonu temsil eden bir branş haline geldi" diye konuştu.
Ozanoğlu, "gençliğin başındaki en büyük bela" uyuşturucuyla mücadele için çalışmalar da yaptıklarını anlattı.
Bu yıl faaliyetlerini "Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız" sloganıyla yürüttüklerini dile getiren Ozanoğlu, şöyle devam etti:
"Halk oyunları faaliyetleriyle, gençlerin derslerinde de başarılı olabileceği yöntemler uyguluyoruz. Takım çalışma ruhunu geliştiriyoruz. Ritimle vücut dengelerini sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Yöresel giysiler giydirerek, geçmişinden utanmadan, sosyal birey olarak binlerce kişinin karşısına dimdik çıkabilecek gençler yetiştiriyoruz. Dolayısıyla halk oyunları bilinci oluşan gençlerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklara bulaşmaları mümkün değil."
"Halk oyunları, geçmişi gelecekle buluşturan kültürdür"
Ozanoğlu, bütün kurullarıyla en ince ayrıntısına kadar halk oyunları kültürünü korumak ve yaşatmak için çalıştıklarını vurguladı.
"Halk oyunları, geçmişi gelecekle buluşturan kültürdür" diyen Ozanoğlu, şunları kaydetti:
"Herkesçe aranan ve istenen bir kültür. Yabancılara çok yüksek binaları satamazsınız çünkü onlar zaten sahiptir. Gelip sizin en orijinal yerlerinizi çekmeye çalışırlar. Modern dansınızı satamazsınız ama elinizde her bölgede değişen bir halk oyunları kültürünüz var. Bunlara ait giysi ve enstrümanlar var. Bu hazine, devletin de desteğiyle çok daha iyi yerlere gidecektir."
Son Dakika › Yerel › 'Uyuşturucuya Karşıyız, Halk Oyunlarına Bağımlıyız' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?