Vadi Kaymakamları Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Vadi Kaymakamları Bir Araya Geldi

Vadi Kaymakamları Bir Araya Geldi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan, ceviz, badem, bal ormanları kurma projesinden yararlanmak isteyen vadi ilçe kaymakamları bir araya geldi.

02.10.2012 14:51

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan, ceviz, badem, bal ormanları kurma projesinden yararlanmak isteyen vadi ilçe kaymakamları bir araya geldi.

Suşehri Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda, Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral önderliğinde gerçekleştirilen toplantıda, proje hakkında görüşler dile getirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, 2012 yılında başlatılan Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Projesi'nin vadide bulunan ilçelere büyük katkı sağlayacağını ve vadinin kaderini etkileyecek bir proje olduğunu belirten Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, "Hükümetimiz tarafından başlatılan bu proje, vadimiz açısından çok önemli. Vadimizde göç var. Köylerimiz boşaldı. Bu gibi projelerle köylülerimizin ekonomik gelirini artırmayı düşünüyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Proje'lerini bölgemizde en iyi şekilde uygulamayı planlıyoruz. Bölgesel olarak uygulamayı düşündüğümüz için, Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçe kaymakamlarımızla bir araya geldik. Kalkınacaksak, bölgesel olarak kalkınmalıyız" dedi. Bu konuda, Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü'nün tespit çalışmaları yapacağını söyleyen Demiral, "Tespit edilecek bölgeler, köylülerimize tahsis edilecek. Belirli bir aşamayı yetkili kurumlar yaptıktan sonra, bu alanlar köylülerimiz tarafından ürünlerin yetiştirme, toplama ve satış işlerini yapacaklar. Köylülerimiz de bu konuda bize destek olmaları gerekmektedir. Uygun arazileri tespit ederek köylerdeki göçü engelleyip, köylülerin daha çok ekonomik gelir elde etmelerini planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Demiral, "Köylülerimize gelir olarak Antep fıstığı aşılaması projesini gerçekleştirmiştik. Köylülerimiz bu ekonomik gelirden çok memnun. Ceviz, Badem ve Bal Ormanları Projesi'ni de gerçekleştirerek köylülerimize büyük destek sağlamış olacağız" dedi.

Toplantıya, Koyulhisar Kaymakamı Şenol Turan, Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Gölova Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratçı, Koyulhisar Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özer, Suşehri Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ve Suşehri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vadi Kaymakamları Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement