Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti

26.06.2013 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları ve yönetim kurulu üyeleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Balkanlıoğlu, kahvehaneler çay bahçelerinde yerel gazete bulundurma zorunluluğunun mevzuatta yer almasına rağmen uygulanmayan bir hüküm olduğunu söyledi.

Uygulanmayan bu hükmü kendilerinin talimat haline getirdiğini belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Umuma mahsus yerlere ruhsat veren kuruluşlar özellikle kahvehanelerde bir kütüphane oluşturmak ve yeterli sayıda kitap bulundurmak ve her günde en az 3'er tane yerel, iki adet ulusal basından gazete bulundurmak zorunda. Bu bizim sonradan getirdiğimiz birşey değil. Ben bunu genelge haline getirip Belediye Başkanlığına, Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, İl Özel İdaresine, 17 ilçe kaymakamlığına, 15 belde belediye başkanlığına, ESOB'a Afyonkarahisar BİK Müdürlüğüne bu genelgeyi gönderdik. Takip edilmesini istedik. Tüm sorumluların bunu yapması lazım. 10 Ağustos 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin yönetmelik uyarınca ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri, kır bahçeleri ve bunun gibi umuma açık mekanlarda günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. 8 yıl önce bu zorunluluk getirilmiş. En az 100 farklı kitabın yer alması ayrıca üçü yerel, ikisi ulusal olmak üzere en az 5 ayrı gazetede bulundurulmak zorunda."

Çok sayıda kahvehane, pastane, çay bahçesi gibi umuma açık yer olduğunu kaydeden Balkanlıoğlu, bu müesseslerden gazete alanların sayıca çok olmadığını yayınlanan genelge sonrası durumun denetleneceğini ifade etti.

AGD Başkanı Abdioğulları da Vali Balkanlıoğlu'nun basına karşı gösterdiği duyarlılığın kendileri için sevindirici olduğunu vurguladı.

Abdioğulları, şunları söyledi:

"1985 yılında İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ve Anayasa da yerini alan bir hüküm olan umuma açık işletmelerde gazete bulundurma zorunluluğu Vali İrfan Balkanlıoğlu'nca gündeme alındı. Basın İlan Kurumuna göre ilan alacak kurumların şartları çok ağırlaştı. Basın İlan Kurumunun buraya il temsilciliğini açması ile birlikte Valimiz ve bu işe vakıf olan memur arkadaşlarımızın yapmış oldukları çalışmalar sayesinde bize böyle bir kolaylık sağlandı. Sayın Valimizin de belirttiği gibi çay bahçelerinden tutunda berber salonlarına kadar otel gibi umuma mahsus olan her yerde yerel gazetelerimizin okunması hem ilimiz ahalisinin kentimiz hakkında bilgi sahibi olması ve hemde yerel gazete sahip ve çalışanlarına katkı olması nedenleriyle büyük bir fayda sağlayacaktır." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement