Vali Büyükersoy'un İlçe Gezileri - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy'un İlçe Gezileri

Vali Büyükersoy\'un İlçe Gezileri

Vali Vedat Büyükersoy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerini ziyaret etti.

18.01.2014 13:04

Vali Vedat Büyükersoy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerini ziyaret etti.

Vali Büyükersoy, ilk olarak Bulanık ilçesine bağlı Yoncalı beldesini ziyaret etti. Belde kahvehanesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Büyükersoy, burada yaptığı konuşmada, demokrasinin ifade özgürlüğü olduğunu söyledi.

İfade özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini belirten Büyükersoy, "İfade özgürlüğü sözlü ifade olabilir, afiş de olabilir. Bazen de yakaya takılan bir rozet de olabilir. Ama her şeyin bir kuralı vardır" dedi.

Büyükersoy, Türkiye'de demokrasinin işlemesini arzu ettiklerini, vatandaşın özgür iradesiyle sandığa gidip istediği gibi oyunu kullanabilmesinin esas olduğunu kaydetti.

Çözüm sürecine de değinen Vali Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Hamdolsun son bir yıldır şehit cenazesi gelmiyor. Bu olay dağa çıkan teröristin bir lütfu değildir. Türkiye'de çok şey değişti. Bu gelişme o değişimin bir meyvesidir. 2002 yılında OHAL kalktı, 2004'te Terörle Mücadeleden Doğan Zararlarının Karşılanması Kanunu çıktı. Terör ve terörden zarar gören vatandaşlarımıza ödemeler yapıldı, hala devam ediyor. 2007'de Kürtçe dershaneler serbest bırakıldı. 2009'da TRT Şeş yayına başladı. Ülke olarak birbirimizin değerlerine saygı gösterdikçe daha çok kenetlendik, daha çok kaynaştık. Bu ülke hepimizin."

Büyükersoy, ülkedeki gelişmelerin, ekonomiye büyük ölçüde yansıdığını, bu gelişmelerin artarak devam etmesi için el birliğiyle demokrasiye ve Türkiye'ye sahip çıkacaklarını söyledi.

Büyükersoy, daha sonra tarihi Mollakent Cami'sini gezerek ilgilerden bilgi aldı, çocuklara şeker ve çikolata dağıttı.

Temaslarının ardından Malazgirt ilçesine giden Büyükersoy, burada da vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy'un İlçe Gezileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement