Vali Cengiz 'Geçmiş,gelecek' Resim Sergisini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Cengiz 'Geçmiş,gelecek' Resim Sergisini Ziyaret Etti

Vali Cengiz \'Geçmiş,gelecek\' Resim Sergisini Ziyaret Etti

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zekiye Sarıkartal’ın 'Geçmiş, gelecek' adlı kolaj, resim ve fotoğraf sergisini ziyaret etti

29.08.2013 11:34

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Zekiye Sarıkartal'ın 'Geçmiş, gelecek' adlı kolaj, resim ve fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi'deki baskı, kolaj, resim ve fotoğraf tekniklerinin kullanıldığı ve 50'den fazla çalışmanın yer aldığı sergiyi gezen Cengiz  Prof. Sarıkartal' dan sanat eserleri hakkında bilgi aldı.

Vali Cengiz, galerinin geçmiş ve gelecek arasında bir köprü ve bellek mekanı olması özelliğini devam ettirmesi açısından çok isabetli olduğunu belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedi Omay ise Mardin'in pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlandığını belirterek "Mardin taş mimari geleneğinin korunarak, sanatsal etkinliklere uygun şekilde dizayn ettiğimiz sanat galerisiyle, evrensel kültür ile yerel kültürler arasında bağ kurmayı hedeflemekteyiz." dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Cengiz 'Geçmiş,gelecek' Resim Sergisini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement