Vali İpek'ten Yaşlılara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali İpek'ten Yaşlılara Ziyaret

Vali İpek\'ten Yaşlılara Ziyaret

Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek Zahit mahallesinde ikamet eden Süleyman (83)ve eşi Servet Vurulmuş (75) çifti ile Veysel mahallesinde ikamet eden Meşkure Tuğrul'u (75) ziyaret ettiler.

21.03.2013 10:39

Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek Zahit mahallesinde ikamet eden Süleyman (83)ve eşi Servet Vurulmuş (75) çifti ile Veysel mahallesinde ikamet eden Meşkure Tuğrul'u (75) ziyaret ettiler.

İlk olarak Vurulmuş çiftini ziyaret eden İpek ve eşi yaşlı çiftle çeşitli hediyeler takdim ettikten sonra yaşlı çiftle bir süre sohbet ettiler. Yalnız yaşayan Meşkure Tuğrul'u evinde ziyaret edip ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Vali İpek, " Yaşlılarımız geçmişimiz ile köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Sosyal dayanışmanın göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözüme ulaşabilme imkanların onlara sunulmasıdır. Ömürlerinin en verimli, üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren vatandaşlarımızı yaşlandıkları dönemde memnun etmek, rahatını sağlamak hepimizin asli görevlerindendir. Günlük hayatı zorlaştıran koşulları yaşlılarımız için kolaylaştırmalı onların daha huzurlu ortamda yaşamalarını sağlamalıyız.

Bu kapsamda Valiliğimizin Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 395 yaşlımıza yardım yapılmakta olup; 781 yaşlımıza da yaşlılık maaşı adı altında maaş verilmektedir. Ocak 2013 yılında hizmete giren Huzurevinde 15 yaşlı vatandaşımız bakım ve rehabilitasyon hizmeti almaktadır. Yine ilimizde yatağa bağımlı yaşlı hastalarımıza kendi evlerinde ve aile ortamında tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını sağlamak üzere Evde Bakım Hizmeti verilmektedir.

Yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü onlara olan minnet borcumuzun temelini oluşturmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasının kutluyor; mutlu, huzurlu sağlıklı ve uzun bir ömür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."diye konuştu. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali İpek'ten Yaşlılara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement