Vali Lekesiz, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Lekesiz, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetimini Kabul Etti

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ziraat Mühendisleri Odası yeni başkanı Ahmet Sever ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.

09.01.2012 11:05

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Ziraat Mühendisleri Odası yeni başkanı Ahmet Sever ve yönetim kurulunu makamında kabul etti.

Lekesiz, kabulde yaptığı konuşmada, tarım sektörünün kent için hem istihdam hem de gayrı safi milli hasılaya yaptığı katkı açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Tarım sektörünün ilgili tüm kuruluşların katkısı ve hazırlanan plan dahilinde gelecekte çok daha iyi bir noktaya geleceğini belirten Lekesiz, bu sektörün sadece il ve ilçe tarım müdürlüklerine bırakılmaması gerektiğini, ilgili olan çiftçi, ziraat mühendisi, akademisyen ve ihracatların birikimlerinden faydalanarak daha önemli noktaya gelineceğini ifade etti.

Lekesiz, kentin önemli ürünleri olan zeytin, pamuk, narenciye üretiminde nerede olmak gerektiği konusunda ciddi bir plan dahilinde hareket edilmesi ve bu alanlarda kapasite arttırma yollarının araştırılmasının faydalı olacağını kaydetti.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sever ise 14 Aralıkta yapılan kongre sonucunda yeni yönetimin belirlendiğini ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile Vali Lekesiz'i ziyaret ettiklerini söyledi.

Odaya bağlı 800 dolayında üyenin bulunduğunu vurgulayan Sever, hem kamuda hem de özel sektörde çalışan meslektaşlarının sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Lekesiz, Ziraat Mühendisleri Odası Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement