Vali Tekinarslan, Doğubayazıt'taki Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi - Son Dakika
Yerel

Vali Tekinarslan, Doğubayazıt'taki Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

Vali Tekinarslan, Doğubayazıt\'taki Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

22.09.2013 15:24

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Kaymakamlarla ilçeye gelen Vali Tekinarslan, Üzengil köyündeki Hz. Nuh'un gemisini, Halaç köyünde bulunan buz mağarasını ve Sağlıksuyu köyündeki kaplıcalarda incelemelerde bulundu.

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'dan tarihi ve turistik yerler hakkında bilgi alan Tekinarslan, Hz. Nuh'un gemisinin izinin bulunduğu rivayet edilen yerde çevre düzenlemesi yapılması için talimat verdi.

Tekinarslan, yaptığı açıklamada, ilçede bulunan tarihi ve turistik yerlere daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlamak için çalışma yapacaklarını söyledi.

Küçük Ağrı Dağı'nın altında bulunan buz mağarasını da gezen Tekinarslan, eline aldığı buz parçalarını göstererek, "Dışarıdaki hava sıcaklığı ile içerisi çok farklı. Mağarada en az eksi 15 dereceye kadar hava sıcaklığı düşüyor. Doğa harikası bir yer ve önümüzdeki dönemde buz mağarasının turizme kazandırılması için başta ulaşım ve altyapı sorunu ile ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Burada jeolojik araştırma yapılmak üzere üniversitelerimizle bir çalışma içine gireceğiz. Buralar insanların ilgisini çeken son dönemlerde terör riski yüzünde çok fazla ziyaret edilemeyen yerler. Devlet olarak konaklama ve diğer sorunları çözerek buraların turizm kenti haline gelmesi için çaba göstereceğiz." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Tekinarslan, Doğubayazıt'taki Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement