Vatandaşın Yaralı Kedi İsyanı - Son Dakika
Yerel

Vatandaşın Yaralı Kedi İsyanı

Vatandaşın Yaralı Kedi İsyanı

Iğdır'da bir aracın ezerek ağır yaraladığı kediyi tedavi ettirecek veteriner hekim bulmayan duyarlı vatandaşlar isyan etti.

10.05.2012 14:58

Iğdır'da bir aracın ezerek ağır yaraladığı kediyi tedavi ettirecek veteriner hekim bulmayan duyarlı vatandaşlar isyan etti.

Iğdır'da sabah sporuna çıkan Kamber Güzelkaya isimli vatandaş, bir aracın çarptığı yaralı kediyi yerde bulunca hemen tedavi ettirmek için girişimde bulundu. Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şubesi'ne yaralı kediyi götüren Güzelkaya, burada kediyi tedavi edemeyecekleri cevabını alınca şaşırdı. Ne yapacağını şaşıran Güzelkaya, yaptığı açıklamada, sabah spora giderken Melekli caddesinde bir kedinin yaralı bir şekilde yattığını gördüğünü, her duyarlı insanın yaptığı gibi hemen tedavisinin yapılması için çare aradığını söyledi. Güzelkaya, "Yaralı kediyi bir sepete koyarak hemen Hayvan Sağlığı Şubesi'ne götürdüm. Fakat ne yazık ki buradaki görevli, sivil veterinerlerin şikayetlerinden dolayı alınan karar doğrultusunda, böylesi yaralı hayvanlara müdahale edemediklerini söylediler. Bu asla kabul edilemez bir durum, şimdi bu hayvanı ne yapalım? Ölüme mi terk edelim? Bu sonuçta can çekişen, Allah'ın yarattığı bu hayvandır. Bizler de bunların sağlığından mesul insanlarız. Biran önce bu kararın değiştirilmesini ve hayvan sağlığı şubelerinin, bu tür yaralı sokak hayvanlarına bakma yetkisi olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İsmail Topal isimli engelli vatandaş ise, aracı ile sokaklardaki hayvanlara çarpan sürücülere çok kızdığını, bu durumlarda tedavilerin yapılması için kliniklerin olması gerektiğini savundu.

Yaralı kediye bakan küçük bir kız çocuğu ise, bu duruma çok üzüldüğünü bir an önce tedavi edilmesini istediğini belirtti.

Yapılan röportajın ardında yaralı kediyi bir sepete koyarak kucağına alan Güzelkaya, kediyi iyileştirecek duyarlı veteriner arayacağını söyledi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vatandaşın Yaralı Kedi İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement