Vefatının 50. Yılında Safiye Erol'u Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Vefatının 50. Yılında Safiye Erol'u Anma Etkinlikleri

Etkinlikler kapsamında düzenlenen hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

13.10.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefatının 50. yılında Safiye Erol'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen hikaye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki ödül töreninde, bir ülkenin medeniyet çıtasını yükseltecek tek gücün sanat eserleri ve sanatçılar olduğunu söyledi.

Edirne Valiliği olarak özellikle lise çağlarındaki gençlerin sanata ilgilerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Şahin, "Türk edebiyatının derinliklerine inecekleri kapıları aralamak görevini vazife edinip okuyan, düşünen ve yazan bir nesil yetişmesi için gereken desteği vermek gayretindeyiz" dedi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da yazının, medeniyeti oluşturan temel değerleri gelecek nesillere aktaran ve milletleri çağın gerekleriyle buluşturan en önemli unsur olduğunun altını çizdi.

Seçici kurul adına konuşan Mehmet Nuri Yardım da Safiye Erol'un sonradan keşfedilen bir edebiyatçı olduğuna ve küllerinden yeniden doğduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Kazım Yetiş, Prof. Dr. Recep Duymaz, Mehmet Nuri Yardım ve Muhterem Yüceyılmaz ile yarışmada dereceye giren Ankara Kazan Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Barış, Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Aylin Balcı, Edirne Lisesi öğrencisi Melek Çelik'e başarı belgeleri ve ödüllerini verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vefatının 50. Yılında Safiye Erol'u Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement