Veliler Yakılan Okulun Onarılmasını İstiyor - Son Dakika
Yerel

Veliler Yakılan Okulun Onarılmasını İstiyor

Veliler Yakılan Okulun Onarılmasını İstiyor

Muş’un Varto ilçesinde, 6-8 Ekim tarihleri arasında çıkan Kobani olaylarında yakılan Hürriyet İlköğretim Okulu’nun öğrenci velileri, okullarının tekrardan onarılmasını istediler.

13.02.2015 12:30

Muş'un Varto ilçesinde, 6-8 Ekim tarihleri arasında çıkan Kobani olaylarında yakılan Hürriyet İlköğretim Okulu'nun öğrenci velileri, okullarının tekrardan onarılmasını istediler.

Veliler, okullarının tekrar açılması için ilgili yerlere müracaatta bulunduklarını kaydederek, şu ana kadar olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadıklarını vurguladılar. Hürriyet Mahallesi'nde tekrardan Hürriyet İlköğretim Okulu'nun yapılmasını isteyen Hürriyet İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Alaettin Yaman, "Okulun yakılmasından sonra öğrencilerimiz Varto İlkokulu'na nakledildi. Öğrencilerimiz şimdilik geçici olarak bu okula devam ediyor. Ancak mahallemizden uzak bazı öğrenciler, 4 kilometre mesafede gidip gelmek zorunda kalıyor. Trafik yoğunluğu ve köpeklerin korkusu ve diğer korkularımızdan dolayı öğrenci velilerimiz günde dört sefer gelip öğrencileri almak zorunda kalıyor. Bu nedenle de mahallemizde yeniden bir okulun yapılmasını istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, velilerin okul talebinde haklı olduklarını, ancak eğitim öğretimde herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Arslan, "Hürriyet İlköğretim Okulu, ilçede yaşanan olaylarda yakılmıştı. Ancak okul prefabrik olduğu için bizde öğrencilerimiz eğitim öğretimden geri kalmasın diye hemen 300 metre yanında olan Varto İlköğretim Okulu'na nakillerini gerçekleştirdik. Okulumuza en uzak öğrenci evi mesafesi 2 kilometre bile yok. İmkanlar dahilinde velilerimizin isteklerine karşılık vereceğiz. Ancak şu anda Varto ilçesinde veya Varto İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretimle ilgili herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Veliler Yakılan Okulun Onarılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement