Suşehri ilçesinde Verem Haftası dolayısıyla bilgilendirme semineri düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, vatandaşlar ilgi göstermeyince, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce kurslara katılan kadınlar davet edildi.
Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Begüm Üredi, katılımcılara, verem hastalığı ve mantar zehirlenmeleri hakkında bilgi verdi.
Verem hastalığının akciğer zarı, lenf bezleri, beyin zarı, kemikler, böbrekler, kalp zarı ve diğer bir çok organda görülebildiğini söyleyen Üredi,
"2-3 haftadan daha uzun süren öksürük, balgam çıkartma, kanlı balgam, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı verem hastalığı belirtisidir. Bu belirtisi olanlar sağlık kuruluşuna başvurmalıdır" dedi.
Muhabir: Faruk Kara
Yayıncı: Önder Felek - SİVAS
Son Dakika › Yerel › Verem Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.